Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua el cicle de cursos sobre temes de salut en temps de crisi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2013
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continua el cicle de cursos sobre temes de salut en temps de crisi

Estan oberts a la participació del públic en general i tracten l’alimentació, les mascotes i la gestió de l’estrès en temps de crisi; així com buscar informació fiable de salut a la xarxa

Aquesta setmana ha començat el cicle de cursos sobre salut pública que organitza L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb Dipsalut –l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona- i el Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris. Els cicle inclou quatre sessions que s’estan fent cada dimarts amb caràcter setmanal i són sessions gratuïtes dirigides a la participació del públic en general.

Els cursos s’allotgen a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal i s’imparteixen de 10 a 12 del matí. Després de la primera xerrada que ha tingut lloc aquesta setmana, les properes que s’han programat es faran els dies 3, 10 i 17 de desembre. Els temes que s’estan tractant són: alimentació econòmica, mascotes en temps de crisi, gestió de l’estrès en temps de crisi i la salut navegant per internet.


Les xerrades monogràfiques, que s’allarguen al voltant de dues hores, van a càrrec de professionals metges, psicòlegs, infermers i veterinaris, i no cal inscripció prèvia per participar-hi. Així, el primer curs que ha encetat el cicle ha tractat sobre alimentació econòmica.

L’infermer Oriol Gallart es va encarregar d’assessorar i donar a conèixer elements bàsics d’una alimentació sana i equilibrada, una qüestió que no està renyida amb l’estalvi. El professional sanitari va oferir informació sobre com anar a comprar els aliments, així com la millor manera per aprofitar els recursos propis que es poden tenir a l’abast –horts, intercanvi de menjar, receptes econòmiques- per ajustar-se al pressupost de què es disposa.

En general, es tractava d’enumerar tota una sèrie de consells molt pràctics, com per exemple que quan es vagi a comprar menjar no es faci en dejuni perquè, generalment, el què se sol fer si es va amb l’estomac buit és comprar moguts més pel desig que no pas per la necessitat.

Pel que fa a la resta de cursos que completaran el cicle durant les properes setmanes, tractaran les següents qüestions :

Mascotes en Temps de Crisi – 3 de Desembre

Els animals de companyia també pateixen els efectes de la situació econòmica actual. Al dependre dels seus amos i mestresses, cal que aquests siguin responsables i tinguin cura de les seves necessitats. Un metge veterinari s’encarregarà d’orientar el públic sobre tots aquests aspectes i ajudar-los a que trobin la millor manera d’optimitzar les despeses que comporta tenir cura d’un animal de companyia.


Gestió de l’estrès en temps de crisi – 10 de Desembre

La xerrada, que anirà a càrrec d’una psicòloga, ajudarà a prendre consciència del context i dels factors que causen estrès, així com els efectes que produeix sobre la salut. Es tracta que els assistents comprenguin les actituds i reaccions de cadascú que poden millorar o empitjorar el seu benestar personal, familiar i laboral, per prevenir i afrontar així de manera positiva les situacions potencialment estressants. I és que, segons l’Organització Mundial de la Salut, en temps de crisi el nivell d’estrès augmenta i, en conseqüència, afecta la salut física i psicològica de les persones.

La Salut navegant per Internet – 17 de Desembre

Les noves tecnologies han suposat un ample ventall de possibilitats per als internautes, una finestra oberta a un munt d’informació que cal saber on anar a buscar per no equivocar-se. Si aquesta qüestió és important en molts àmbits, en el de la salut ho és encara més, perquè si no es cerca informació d’una font fiable les conseqüències poden ser irreversibles. Una metgessa donarà les claus per saber buscar informació verídica a la xarxa en matèria de salut.


Data de realització: 11/22/2013 | Data de la darrera actualització: 11/29/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300