Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5a edició del Projecte Rossinyol a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/23/2013 10:43:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte rossinyol5a edició del Projecte Rossinyol a Blanes

La Biblioteca Comarcal va allotjar ahir la presentació d’aquest nou curs 2013-2014, en què participen 10 parelles: alumnes de la UdG i d’escoles de Blanes

La tarda d’ahir divendres es va presentar a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal una nova edició del Projecte Rossinyol que es durà a terme a Blanes durant el curs 2013-2014. En aquesta cinquena experiència participaran un total de 10 parelles formades per alumnes de la Universitat de Girona (els mentors) i d’escoles del municipi gironí, que ahir van assistir a l’acte acompanyats de les seves famílies.

La regidora de Cooperació, Acció Social i Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, es va encarregar de donar la benvinguda i fer l’obertura de l’acte, que va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores del consistori.

Posteriorment va ser el moment en què els components de les 10 parelles –mentors i mentorats- es van conèixer i van fer la primera presa de contacte, es van intercanviar telèfons i dades de contacte. L’acte es va tancar, com és habitual, aplegant-se per fer una primera fotografia de família.


Un projecte arrelat a Blanes

Blanes és una de les poblacions de la demarcació gironina amb un percentatge rellevant de població d’origen estranger. Per aquest motiu, des de la Universitat de Girona van proposar començar el projecte a l’Ajuntament, i la primera edició es va fer al curs 2009-2010. Consisteix en que els mentors/es, estudiants de la UdG, acompanyin periòdicament un nen/a perquè conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i diversió, àmbits culturals, etc.

L’objectiu és accelerar el procés d’integració dels escolars al municipi on es fa el projecte. Fins avui s’ha anat incrementant cada any el nombre d’universitaris que participen en el projecte, així com el nombre d’infants en mentoria, ja que superen el centenar. El programa compta amb un gran suport institucional, que prové tant de la Universitat com de l’Ajuntament de Blanes i de Catalunya.

Com dèiem, aquesta cinquena edició del Projecte Rossinyol a Blanes compta amb 10 parelles. Els mentorats -6 nenes i 4 nens- tenen entre 7 i 12 anys d’edat i cursen de 2on a 6è de primària. Els llocs de procedència de les seves famílies són: Gàmbia, Bulgària, Marroc, Bangladesh, Kazasthan, Romania i Andalusia.

Pel que fa als universitaris, estudien dret, infermeria, treball social, pedagogia i comptabilitat i finances. Sis d’aquests joves són de Blanes i els altres tres de Malgrat, Pineda i Sils. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger, així com que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.


Origen del Projecte Rossinyol

Les seves arrels són a Israel on, a mitjans dels anys 70, es va establir un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desfavorides que s’anomenava Perach Project. En la mateixa línia, a la dècada dels noranta, la Universitat de Malmö, a Suècia, va adaptar el projecte a les característiques de la ciutat, on un 52% de la seva població és d’origen estranger i s’hi plantegen problemes d’integració, desigualtat i exclusió.

El Programa Näktergalen (Rossinyol, Nightingale en anglès) es va implantar en aquesta ciutat l’any 1998 amb la voluntat d’establir relació i diàleg entre estudiants de la Universitat i alumnes de primària de la ciutat. El rossinyol és la mascota de Malmö i simbolitza “un ocell petit que canta meravellosament quan se sent segur”. A partir d’aquí va sorgir el projecte europeu Nightingale, en el que participen universitats i escoles d’arreu d’Europea i del qual la Universitat de Girona és un dels membres més destacats.





Data de realització: 11/23/2013 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300