Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5a Trobada de Cases d’Aragó de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2013 04:26:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

5a Trobada de Cases d’Aragó de Catalunya

Més de 650 persones han participat a la trobada que s’ha fet a Blanes i Lloret, que va incloure un espectacle al Teatre amb la participació del Cor de la Casa d’Aragó de Blanes

El Teatre de Blanes va acollir dissabte a la tarda un acte força singular, en especial per a la nombrosa comunitat d’aragonesos que viu al municipi. Això és perquè la Federació de Cases i Centres Aragonesos de Catalunya va celebrar entre Blanes i Lloret la seva trobada anual durant el cap de setmana.

Tal i com va explicar el president de la federació, Jesús Gascón, es va decidir que la trobada es faria aquí per significar en especial l’Agrupació Aragonesa de Blanes que presideix Clara Bolea, ja que a l’anterior ocasió en què aquest esdeveniment es va fer a terres gironines, l’entitat blanenca encara no havia formalitzat el seu procés de constitució.


Acte central de la trobada al Teatre de Blanes

La trobada va aplegar més de 650 persones vingudes d’arreu de Catalunya. Bona part d’elles van ser les que van omplir dissabte a la tarda l’aforament del Teatre de Blanes per assistir a l’espectacle que s’hi havia organitzat.

En primer lloc es van fer els parlaments oficials, encapçalats pel mateix president, qui va agrair molt en especial, la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i l’Agrupació Aragonesa del municipi a l’hora d’organitzar tots els detalls de la trobada. Per la seva banda, la presidenta de l’entitat blanenca va respondre molt emocionada que el fet que s’haguessin pogut aplegar totes les cases d’Aragó d’arreu de Catalunya en un mateix acte era una manera més de mantenir viva l’estimació envers la seva terra en la distància, així com per sumar esforços en l’objectiu comú de difondre la cultura aragonesa.


El següent en adreçar-se als assistents va ser Xavi Cortés, responsable de relacions amb les cases regionals d’altres comunitats autònomes de l’estat espanyol al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. El representant del govern català va elogiar l’esforç que es fa des de les cases i centres aragonesos per seguir generant cultura de la seva terra aquí, perquè així segueixi viva. D’altra banda, l’anècdota que van compartir amb el públic Xavi Cortés i el president de la Federació de Cases i Centres d’Aragó de Catalunya és que són parella lingüística.

Els parlaments els va tancar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó qui, recíprocament, va agrair a la Federació que hagués triat aquest municipi per fer la trobada. Marigó va encoratjar els membres de les entitats aragoneses d’arreu a seguir contribuint amb el seu esforç a què la seva cultura es mantingui representada a Catalunya, fent referència a una frase que va contribuir a popularitzar fa temps el cantant Raimon: qui perd els orígens perd la seva identitat. Segons l’alcalde, d’aquesta manera, amb la suma de sensibilitats, la suma de cultures, s’aconsegueix que el país sigui ric en diversitat.

Per últim, la part més oficial de l’acte es va tancar amb el lliurament d’un obsequi d’agraïment que els membres de la Junta de la Federació de Cases i Centres Aragonesos de Catalunya van entregar a Clara Bolea i Josep Marigó.


Després dels parlaments va venir la part central de l’esdeveniment, l’espectacle de prop de dues hores de cultura aragonesa. En primer lloc es va oferir un concert d’instruments de corda dirigit per David Noya, gran mestre en l’art de treure-li els millors sons a la guitarra, la bandúrria i el llaüt. A banda d’oferir diverses peces de cultura aragonesa, el concert també va incloure peces populars com ara boleros i passos dobles.

La segona part de l’espectacle va anar a càrrec del cor de l’Agrupació Aragonesa de Blanes, que va completar la vetllada amb diverses peces que també van complaure al públic assistent.

Data de realització: 11/25/2013 | Data de la darrera actualització: 11/25/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300