Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aposta per mancomunar el transport urbà amb Lloret


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2013 11:54:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aposta per mancomunar el transport urbà amb Lloret

El ple de novembre també va aprovar finançar la 1a fase de les obres del carrer Colom i començar els tràmits per aprovar un reglament de participació als mitjans de comunicació.

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir una moció presentada per EUiA-ICV per posar en funcionament una comissió de treball formada per tècnics i polítics de Blanes i Lloret per estudiar la viabilitat de mancomunar la gestió del transport públic urbà a tots dos municipis.

La proposta d’acord va prosperar per unanimitat, ja que tots els grups van coincidir en destacar que Blanes i Lloret comparteixen, rutes, feines i turisme, entre d’altres punts en comú, a banda del territorial.


1a fase Projecte Carrer Colom

Un altre dels punts destacats de la sessió plenària va ser el finançament de les obres de la primera fase de la reurbanització del carrer Colom. Aquesta primera fase correspon al clavegueram, i té un import màxim de 2’5 M€.

Per dur-ho a terme l’Ajuntament va acceptar un crèdit ICO de l’estat espanyol de 2’1 M€, uns diners que ara ha de retornar o bé executar els treballs pels quals van ser concedits. Aquest extrem va suscitar un intens debat en un tema que es va aprovar amb els vots a favor del PSC a l’equip de govern, CiU i el PP; i els vots en contra d’EUiA-ICV i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.

Resta de punts a l’ordre del dia

El ple del mes de novembre va aprovar per unanimitat l’atorgament d’ajuts als projectes de solidaritat i cooperació corresponents a aquest 2013. També es va aprovar amb coincidència de vots el document de redacció del PAES, el Pla d’Acció d’energia sostenible de Blanes, així com prorrogar el conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per a la recollida i control dels animals de companyia abandonats o perduts.

Per contra, la proposta d’acord presentada per tots els grups a la oposició i la regidora no adscrita per començar els tràmits per a l’aprovació d’un reglament de participació als mitjans de comunicació -que va suscitar un intens debat-, es va aprovar amb els vots a favor dels proponents i l’abstenció del PSC, a l’equip de govern.

A la part de control, la moció d’EUiA-ICV amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, per una societat lliure de violència de gènere, es va aprovar amb la unanimitat de tothom.

Per contra, l’altra moció presentada pel mateix grup municipal que condemna la dictadura franquista i dóna suport a la querella que tramita el Jutjat número 1 de Buenos Aires, a Argentina, per delictes de genocidi i lesa humanitat contra els responsables de trepitjar els drets humans durant el franquisme, es va aprovar amb els vots a favor dels proponents, el PSC i Lourdes Fàbrega, mentre que tant CiU com el PP es van abstenir.

Data de realització: 11/29/2013 | Data de la darrera actualització: 11/29/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300