Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració del Pessebre Monumental, dissenyat per l’INS Serrallarga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2013 10:23:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Inauguració del Pessebre Monumental, dissenyat per l’INS Serrallarga

L’han fet alumnes de comerç i màrqueting ajudats per l’Agrupació Pessebrista que durant 20 anys s’havien encarregat de fer el tradicional muntatge que ahir es va inaugurar

El Nadal ja ha arribat a Blanes. I ho ha fet de moment amb un dels seus elements més característics des de fa exactament 21 anys: el pessebre monumental que es munta al passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. L’Ajuntament ha comptat durant els primers 20 anys en què es va posar en marxa la tradició de fer el pessebre, amb el suport de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, que durant dues dècades s’ha encarregat del seu disseny.

Aquest 2013, però, han pres el relleu a l’Agrupació un grup d’alumnes de l’institut Serrallarga de Blanes, que van ser ahir al vespre els protagonistes de l’acte oficial d’inauguració del pessebre. Quan des del centre educatiu es va proposar a l’Ajuntament de Blanes dur endavant el projecte, la idea va agradar des del primer moment. Així ho ha destacat la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres.


La inauguració encara va comptar ahir amb una altra novetat, però d’això els en parlarem més endavant. Abans, també apuntarem que, tal i com marca la tradició, el pessebre que llueix al passeig de Dintre es presenta oficialment de manera conjunta a l’encesa per primera vegada dels llums nadalencs. Tant els que il·luminen diversos carrers arreu de Blanes, com els que decoren la façana principal de l’ajuntament.

Relleu comptant amb el suport de l’Agrupació Pessebrista

La inauguració oficial que es va fer ahir ha marcat el punt i final de tres mesos d’intens treball que ha implicat 30 alumnes del cicle de grau superior de comerç i màrqueting de l’Institut Serrallarga, així com del PQPI de pintura i electricitat i tot l’equip de professors d’aquest cicle.

El pessebre s’inspira en el paisatge del Blanes de l’any 1920, així com en els oficis més tradicionals de la vila, molts d’ells ja desapareguts. Com a punt de partida, els alumnes van comptar amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista, que va anar a l’institut per fer-los una xerrada i que posteriorment, durant aquests darrers dies de muntatge, també ha anat a donar-los un cop de mà.


La proposta que els alumnes s’encarreguessin d’aquesta tasca va sorgir des del propi institut Serrallarga, que al 2012 ja es va oferir per ajudar a l’Agrupació Pessebrista en el muntatge. Un any més tard, els qui volien ajudar han esdevingut en impulsors d’un projecte que, des del punt de vista educatiu i social, s’ha considerat plenament positiu pel centre, tal i com apunta la seva directora, Mercè Torroella.

Per la seva banda, els joves que s’han encarregat del projecte del pessebre han viscut tot el procés amb la il·lusió de veure com el què primer estava en l’imaginari, acabava sent una realitat. Per aquest motiu, el tram final l’han viscut amb molta il·lusió, gaudint encara més de l’experiència.

Els alumnes han tingut cura de tots els detalls; des de l’explicació de totes les escenes que es representen al muntatge, fins el material que s’utilitza i diversos plànols tant de la col·locació de tots els elements, com de la construcció d’alguns d’ells.

Espectacle nadalenc amb els alumnes del batxillerat artístic

Tampoc van deixar a l’atzar la festa d’inauguració, per la qual han comptat amb el suport dels alumnes de batxillerat artístic, responsables de l’espectacle que ahir va posar punt i final a l’acte. I així va ser, perquè durant els primers 20 anys en què el pessebre ha marcat el primer avís que ja tenim el Nadal a les portes, aquest acte s’havia completat amb cançons típiques d’aquesta època.

Fins ara les havien interpretat gent gran, gent jove i fins i tot nens petits. Ahir, doncs, va ser el torn va ser dels alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Serrallarga que van oferir un espectacle decididament diferent al què acostumava a ser, amb cançons en directe que van comptar també amb el seu propi grup musical que va tocar en directe diverses peces. Coreografia, vestuari, maquillatge i, sobretot, molta il·lusió, no va faltar a l’espectacle que va quedar reblat amb un fort aplaudiment per part del públic que omplir el passeig de Dintre.

Data de realització: 11/30/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300