Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Font Gòtica, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2013 06:57:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Font Gòtica, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

Fins ara el monument estava declarat com a Bé Cultural d’Interès Local. L’Ajuntament de Blanes va iniciar els tràmits pel canvi de declaració a nivell nacional el novembre de 2005

El govern català ha acordat declarar la Font Gòtica de Blanes com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), després que fins ara el monument estava reconegut com a Bé Cultural d’Interès Local. En conèixer la notícia aquesta tarda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha destacat: “Aquest reconeixement formal de la Generalitat encara posa en més valor aquest patrimoni. Des del punt de vista cultural, ens reforça; des dels turístic, ens ajuda; i moralment, ens dóna ànims”.

A finals del passat mes de juliol, la Generalitat ja va fer un primer pas per declarar la Font Gòtica com a BCIN amb l’inici de l’expedient. Així, es va publicar al DOGC la resolució a través de la qual s’incoava l’expedient per fer la declaració, que a partir de llavors va estar en exposició pública per obrir la possibilitat que es poguessin presentar al·legacions.

L’inici de tot el procés, però, data de molt més lluny. El novembre de l’any 2005, just quan s’estava restaurant la Font Gòtica, el regidor de Cultura durant aquell mandat, Quim Valls, va engegar els tràmits per passar el monument de Bé Cultural d’Interès Local a Bé Cultural d’Interès Nacional.


La Font Gòtica va ser construïda durant la primera meitat del segle XV per pal·liar les deficiències del subministrament i la problemàtica d’insalubritat i és un dels pocs exemples d’arquitectura gòtica civil que encara es conserven avui dia. Des de fa molts anys, la reproducció de la Font Gòtica és la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes als homes i dones que han dedicat anys de la seva vida a ser regidors i regidores al consistori, així com als qui fan de pregoners a la Festa Major de Santa Anna.

Juntament amb la Font Gòtica, la Generalitat també ha declarat avui BCIN l’església de Santa Maria de Guissona, que data de finals del segle XVIII.
Data de realització: 12/03/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300