Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es completen les obres del dic de recer del port


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2013 01:44:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es completen les obres del dic de recer del port

Amb un cost d’1MEUR, els treballs reforçaran el dic de recer exterior per millorar-ne la seguretat i es preveu que estiguin enllestits abans de Setmana Santa

Ports de la Generalitat ha iniciat recentment les obres per completar el dic de recer exterior del port de Blanes i millorar la protecció. Així ha estat després de seguir el procediment habitual en aquest tipus de construccions, que consisteix en estudiar el comportament natural de la infraestructura marítima a ple rendiment.

Els estudis, les immersions i les campanyes batimètriques efectuades per l’equip tècnic han servit per analitzar els efectes dels temporals de finals de l’any 2012 i afrontar la millora del dic exterior. L’objectiu és disminuir la força de la onada en els trams afectats i augmentar la funcionalitat d’aquest element de protecció, després que s’ha detectat allí on feia falta incidir millor per evitar els ultrapassaments. Les previsions amb què treballa Ports de la Generalitat és que les obres estiguin enllestides en cinc mesos, és a dir: abans de Setmana Santa.


L’actuació compta amb un pressupost d’execució d’un milió d’euros, i suposa la realització d’una banqueta de vuit metres d’amplada i trenta metres de longitud, amb escullera i blocs de formigó, que actualment s’estan construint a la zona de servei del port. Aquesta banqueta anirà submergida a la zona de transició entre la primera i la segona alineació del dic, i també es farà un recreixement de l’espatller.

Serà d’aquesta manera que s’aconseguirà provocar la ruptura de l’onada per perquè deixi d’arribar amb tota la seva energia a l’espatller. El dic de recer exterior compta amb una longitud de 596 metres i està estructurada en tres alineacions.
Data de realització: 12/03/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300