Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu intensament el Nadal amb més de 70 activitats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/05/2013 09:06:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Nadal 2013Blanes viu intensament el Nadal amb més de 70 activitats

El principal atractiu és la “Fira de Nadal” que s’ha posat en marxa aquesta tarda. Novament, comerciants i l’Ajuntament han unit esforços amb la campanya “La màgia el Nadal t’espera”

Aquesta tarda s’ha posat en marxa un dels principals atractius de la campanya d’enguany: la Fira de Nadal. A diferència d’anys anteriors, en què s’havia allotjat a la plaça d’Espanya, aquest esdeveniment ha passat a instal·lar-se al passeig de Dintre, ja que al haver ampliat el nombre de parades, l’anterior ubicació era insuficient.

Un altre motiu per aquest canvi és l’èxit de públic que va suposar el passat novembre la Fira de Bruixes, que va estar instal·lada en aquest mateix lloc coincidint amb el cap de setmana de Tots Sants. Així ho explica la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres: “La positiva experiència de la Fira de Bruixes ens va fer replantejar la Fira de Nadal, i els mateixos paradistes ens van demanar poder-la fer al passeig de Dintre. Per això, aquest Nadal hem apostat per traslladar-la aquí”.


La Fira de Nadal estarà en marxa durant 13 dies, coincidint amb els divendres i caps de setmana de desembre. Excepcionalment, aquesta setmana s’ha volgut aprofitar la festa del Dia de la Constitució per afegir-hi un dia més. D’aquesta manera, l’esdeveniment estarà en marxa del 5 al 8, del 13 al 15, del 20 al 22 i del 27 al 29 de desembre. Es podrà visitar durant tot el dia i comptarà amb una vintena de parades amb tot tipus de productes de Nadal i d’artesania.


Per donar un valor afegit a les parades, coincidint amb la celebració de la Fira de Nadal també es faran activitats complementàries al seu voltant. Principalment, hi haurà jocs tradicionals, tallers de manualitats i altres entreteniments per a la canalla, així com diversos elements de dinamització a peu de carrer.

Campanya conjunta amb els comerços: La Màgia del Nadal t’espera

Per tercer any consecutiu, els comerciants i l’Ajuntament han unit esforços per fer difusió de les activitats que es faran a Blanes durant aquests dies. Ho fan a través de la campanya La Màgia del Nadal t’espera, que està coordinada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i organitzada amb els botiguers del centre.

El principal material de difusió són 19.000 fulletons que s’han començat a repartir aquesta setmana als comerços, oficines d’atenció al públic i equipaments de l’Ajuntament, escoles i instituts. També s’han distribuït pòsters i pancartes.

Un altre element que s’ha tingut especialment en compte és la senyalització instal·lada en els principals accessos d’entrada a Blanes per indicar les zones gratuïtes d’aparcament. Un dels principals espais és el pàrking Centre-Pins, situat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, a 5 minuts a peu del nucli històric, amb capacitat per a més de 1.000 vehicles.


Més de 70 activitats per gaudir del Nadal a Blanes

El tret de sortida de les activitats nadalenques a Blanes es va donar el passat cap de setmana, amb la inauguració del pessebre monumental que enguany han dissenyat i muntat els alumnes de l’Institut Serrallarga. Igualment, també es va posar en marxa la il·luminació nadalenca que decora la façana principal de l’Ajuntament, així com els llums de Nadal que hi ha a diversos carrers del municipi.

Des de llavors i fins a principis de gener, s’han organitzat més de 70 activitats al municipi, organitzades per l’Ajuntament, associacions de comerciants i diverses entitats. La major part ja formen part de la tradició blanenca, perquè es tracta d’esdeveniments que ocupen el seu lloc a l’agenda des de fa dècades o inclús segles.

Un dels més antics és la Fira de Sant Tomàs del 21 de desembre, que inclourà al llarg de tot el dissabte diverses parades amb una gran varietat de productes nadalencs i d’alimentació. Una altra tradició són les dues representacions de Pastors i Misteris que es faran al Teatre els dies 21 i 22. Són els pastorets del poeta blanenc Pere Puig i Llensa, que han divertit i emocionat diferents generacions de blanencs i blanenques.

El Teatre de Blanes també allotjarà dos espectacles musicals: el dia 28 serà el VI Concert de Cap d’Any amb la formació blanenca La VBella Banda, i el 3 de gener un concert de la Cobla i Big Band del Col·legi Santa Maria. El primer costa 3€ l’entrada, mentre que el segon és amb entrada lliure, igual que també serà de franc el no menys tradicional Concert de Nadal que es farà el 22 de desembre a la plaça dels Dies Feiners a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.

Per la seva banda, les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera han organitzat una nova edició del Pessebre Vivent en dues sessions de la tarda-vespre del cap de setmana del 14 i 15 de desembre. La representació inclou tant coneguts personatges propis del pessebre com d’oficis arrelats a la història del municipi.

Pel que fa a esdeveniments especialment adreçats a la mainada, n’hi ha dos. Una d’elles és el popular Es Tió de Blanes organitzat per Acció Cultural Es Viver i que s’instal·larà a la plaça Verge Maria. Allí s’hi estarà fins el 24 de desembre, quan es farà la Festa del Caga Tió, després de la festa de benvinguda del dia 14, que s’haurà allotjat a la plaça dels Dies Feiners. Les altres activitats són la Rua de Reis de la tarda-vespre del 5 de gener, així com els Patges Reials organitzats per associacions de veïns d’arreu del municipi, per recollir les cartes dels nens i nenes.

També hi haurà activitats per a joves al Morralla, Espai Creatiu; festivals esportius i campionats que s’allotjaran a la Ciutat Esportiva Blanes i al Club de Vela; i la participació del Cor de Cambra Sota Palau amb diverses activitats al programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura de la Biblioteca Comarcal. Per últim, en l’àmbit solidari destaquen la festa del Dia de l’Infant que organitza Creu Roja el proper 7 de desembre per recollir joguines de la Campanya de Reis, així com diverses iniciatives al voltant de la Marató de TV3 del dia 15.





Data de realització: 12/05/2013 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300