Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’esbart Joaquim Ruyra tanca els 50 anys amb un llibre commemoratiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2013 10:31:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’esbart Joaquim Ruyra tanca els 50 anys amb un llibre commemoratiu

La presentació del llibre, de l’historiador blanenc Aitor Roger, es va fer durant un dinar que va comptar amb més de 200 participants

L’esbart Joaquim Ruyra ha posat el punt i final a tot un temps d’intensa activitat per celebrar el primer mig segle de vida que ja ha complert. Ho ha fet amb un dinar de germanor on hi van participar més de 200 persones –actuals i antics dansaires, tècnics, membres de la junta i amics que formen part de la família de l’esbart- i que va comptar també amb un punt culminant.

Es tractava de la presentació del llibre que recull la trajectòria de l’entitat i que, segons el seu president, Lluís Pascual, ha estat la cirereta del pastís d’una dolça commemoració: “50 anys és una fita importantíssima per a qualsevol entitat, i si a més a més culmina amb aquest llibre, és magnífica”.


50 anys ‘en dansa’

Perquè hi hagi constància escrita de la petjada que ha deixat l’esbart durant 50 anys, s’ha comptat amb la feina de l’historiador blanenc Aitor Roger. L’autor fa una visió general del què representa l’esbart, tot apuntant noms, dates i fets més destacats.

Ho són, per exemple, els primers anys i les dificultats amb què es va trobar en la seva fundació, quan els temps que corrien no eren precisament propicis a fer manifestacions públiques de cultura catalana. Segons Aitor Roger, amb aquesta edició s’ha volgut posar de relleu la feina feta per la gent que ha passat per l’esbart i que ha treballat per donar a conèixer la dansa catalana arreu dels escenaris on han actuat, tant aquí com a l’estranger.


Tot això, a banda de la tasca de recerca i renovació del llenguatge de la dansa d’arrel. Per aquest motiu, hi ha un espai on es recopilen en imatges tots els balls que tenen en repertori i les actuacions més recordades, els actes d’aniversari, les estades de convivència a Santa Ceclina, o bé la participació a les festes de Reis i Carnaval. Una altra cosa que traspua el llibre és l’estimació que senten els membres de l’esbart per la dansa, per Blanes i per Catalunya.


El llibre del 50è aniversari de l’esbart ha comptat amb una primera edició de 500 exemplars i es podrà trobar a les llibreries i altres establiments col·laboradors d’arreu del municipi, bé individualment, o bé formant part d’un pack on també hi ha l’ampolla dels 50 anys i els DVDs que recullen tots els actes organitzats en motiu d’aquesta efemèride.
Data de realització: 12/07/2013 | Data de la darrera actualització: 12/07/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300