Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la Xerrada-Tast de Cava amb Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/11/2013 06:45:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la Xerrada-Tast de Cava amb Aula Blanes

Durant l’acte, que va anar a càrrec de l’enòleg del grup Codorniu Bruno Colomer, també es va parlar sobre el tancament de les Caves Mont-Ferrant

La Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir ahir al vespre un acte que va ser diferent del què sol ser habitual. Es tractava de la primera xerrada-tast que organtitzava Aula Blanes, per la qual cosa ja s’havia demanat prèviament als assistents que vinguessin proveïts de tres copes de cava per fer la corresponent degustació.


Per conduir l’acte es va comptar amb l’enòleg del grup Codorniu Bruno Colomer, qui va donar diverses explicacions sobre el producte i la seva elaboració i després les notes de tast de tres caves de l’empresa on treballa. L’enòleg va explicar que la filosofia que fa singular la producció de Codorniu és l’elaboració de cava de vinya pròpia i va distingir diferents possibilitats en elaboració: a partir de raïm propi, raïm comprat o bé adquirir vi base ja elaborat.

Aquest punt de partida és important, ja que segons Bruno Colomer, un cava neix en el raïm i no pas en el vi base. La xerrada-tast es presentava sota el títol “Innovació en cava” ja que, segons va explicar el ponent, Codorniu sempre s’ha distingit especialment per aquesta característica.


El tancament de Caves Mont-Ferrant

Al llarg de la seva trajectòria laboral, Bruno Colomer ha treballat per diverses empreses, però confessa que allí on va passar els millors moments de la seva vida va ser aquí, a Caves Montferrant, de les quals en va ser l’enòleg durant 10 anys, del 1996 al 2006. Per aquest motiu, quan ahir se li va preguntar sobre el tancament de les caves blanenques, no va poder evitar emocionar-se i va desitjar que els nous propietaris s’estimin el producte i la qualitat del mateix, més enllà del lloc on s’elabori.

I és que el tema del el sobtat punt i final que s’ha posat a la producció blanenca de Caves Mont-Ferrant planava ahir especialment a l’acte, tractant-se del tema que es tractava. De fet, la notícia va ser tan sobtada que ni tan sols se sabia quan fa pocs mesos Aula Blanes va elaborar la programació de xerrades per aquest curs.

Precisament entre els assistents a la xerrada s’hi comptaven els directors dels dos únics caves blanencs que actualment s’elaboren a Blanes. Climent Polls, productor de Ses Vernes, i Antoni Membrives, fins fa poc director de Caves Mont-Ferrant, i que tot just fa pocs dies que ha presentat el seu Cava Laviret, per mantenir viva la història de la saga pionera a Blanes.


Tant ells dos com el nombrós públic que va omplir la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal van participar al tast on es van oferir tres productes de Caves Codorniu. El primer fa molt poc que ha sortit al mercat: l’Anna de Codorniu, amb un alt percentatge de Chardonnay; el segon va ser el cava rosat Gran Codorniu Vintage 2011, i el tercer el Reina Maria Cristina, un cava molt especial que també procedeix del mateix raïm pinot noir.

La propera xerrada que ha programat Aula Blanes tindrà lloc el 14 de gener, i anirà a càrrec del científic blanenc Tomàs Llorens.

Data de realització: 12/11/2013 | Data de la darrera actualització: 12/11/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300