Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Llibres a 1€ a la Biblioteca Comarcal per la Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2013 03:10:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Llibres a 1€ a la Biblioteca Comarcal per la Marató de TV3

Són “Llibres que curen”, i provenen de donacions que s’han fet a la Biblioteca Comarcal que no s’han incorporat al fons bibliogràfic per criteris tècnics

“El viatge a la felicitat” d’Eduard Punset; un clàssic entre els clàssics com“Don Quijote de la Mancha”; o bé un best seller contemporani, la segona entrega de la famosa trilogia de Millenium, “La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina”.

Tots aquests són llibres que curen, perquè es venen al preu simbòlic d’1 € -o l’aportació que es vulgui fer- per contribuir a la Marató de TV3 que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives. N’hi ha qui paga estrictament un euro per cada llibre, però també qui fa aportacions més grans i no s’endu res, o bé el qui tan sols dona un euro però s’endu més d’un llibre, perquè no té més recursos al seu abast. Totes i cadascuna d’aquestes donacions són benvingudes.


L’experiència s’està fent per segon any consecutiu a la Biblioteca Comarcal, tal i com explica la seva directora, Gemma Ciuró: “La idea va sorgir perquè es fan donacions de llibres d’usuaris i del públic en general i sempre n’hi ha que no passen la selecció i es queden al magatzem, però no per això deixen de ser interessants per als lectors. Llavors se’ns va ocórrer que podíem organitzar aquesta iniciativa solidària i vendre’ls a un preu simbòlic”.

Els llibres que estan aquests dies a la venda no es van poder incorporar en el seu dia al fons bibliogràfic per criteris estrictament tècnics, però de ben segur garanteixen passar una estona entretinguda a la recerca d’autèntiques troballes, i així poder endur-se a casa autèntics tresors. També satisfaran lectors de tots els idiomes, ja que a banda de llibres en català i castellà, també n’hi ha en anglès, alemany, italià, o fins i tot rus, entre d’altres.

Una altra raó per organitzar aquesta experiència, segons Gemma Ciuró, va ser aconseguir tenir un feed-back còmplice amb els autors de les donacions: “Varem pensar que als usuaris que donen els llibres els agradaria saber que el seu gest ha tingut una sortida solidària, que no han acabat al fons d’un contenidor i continuen tenint utilitat per a alguna altra persona”.


L’experiència es va començar a fer el passat 2 de desembre i, des de llavors, ja hi ha hagut força gent que s’ha firat. De fet, com que hi ha gran quantitat de llibres al magatzem, contínuament es va renovant l’estoc a mesura que se’n van venent. En aquest sentit, hi ha l’esperança que s’aconsegueixi recollir bé la mateixa quantitat o bé superar la de l’any passat: més de 400 euros.

Els llibres que curen es podran comprar a la Biblioteca Comarcal de Blanes fins dissabte vinent, 14 de desembre, ja que l’endemà es farà la donació econòmica recollida a la Marató de TV3 del dia 15.

Data de realització: 12/12/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300