Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

11a Festa d’Arribada d’Es Tió de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2013 04:53:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11a Festa d’Arribada d’Es Tió de Blanes

Organitzat per Acció Cultural Es Viver, els nens i nenes podran anar a engreixar el popular personatge a la plaça Verge Maria fins la vigília de Nadal, quan es farà la festa del Caga Tió

Un dels actes més representatius directament relacionats amb el Nadal que s’ha celebrat en aquesta vila durant el passat cap de setmana ha estat, sens dubte, la 11a edició de la festa d’arribada d’Es Tió de Blanes, que es va fer dissabte a la tarda. Des de l’any 2003 l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver s’encarrega de mantenir viva una tradició que està arrelada a la mateixa història del municipi.

La festa va començar quan diversos pares i mares i membres de l’entitat van anar a recollir els tions als boscos del Vilar, on també hi ha Es Tió de Blanes. Posteriorment, es va fer una cercavila que cada any té com a punt de partida un barri diferent del municipi. Aquest 2013 la cercavila va sortir de l’esplanada del Port i va fer un recorregut pel centre de la vila fins arribar a la plaça dels Dies Feiners, on va tenir lloc la festa d’arribada.

La cercavila estava encapçalada per la música dels membres de la Banda del Col·legi Santa Maria, seguits pels dos tractors que transportaven els tions i Es Tió de Blanes, així com els grallers i tambors, capgrossos i gegantons de la Colla Gegantera, que tancaven el seguici.


La festa, que va comptar amb una nodrida participació de nens i nenes, així com animació infantil a càrrec de Ferran Pujadas i una xocolatada popular apta per celíacs. Un dels moments culminants, el més esperat per la canalla, va ser el lliurament de 25 tions a les famílies que els havien anat a recollir juntament amb Es Tió de Blanes.


Després de la festa de dissabte Es Tió de Blanes s’ha traslladat a la plaça Verge Maria, a tocar del carrer Raval, on s’hi estarà perquè durant aquests dies se’l pugui anar a engreixar de 5 a 7 de la tarda. Aquells nens i nenes que vulguin fer-ho han de tenir en compte que poden dur-hi arròs, pasta, oli, llegums i sucre. Tot aquell menjar que no s’acabi Es Tió es portarà a Càritas de Blanes.

L’esdeveniment culminarà la vigília de Nadal, el 24 de desembre, quan la canalla podrà fer cagar es Tió de 5 a 7 de la tarda, a la mateixa plaça Verge Maria.

L’activitat d’Es Tió de Blanes compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, la Colla Gegantera i la Banda del Col·legi Santa Maria.

Data de realització: 12/16/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300