Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova els pressupostos pel 2014


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2013 02:52:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple aprova els pressupostos pel 2014

Els vots a favor de 2 dels 3regidors del PPC i el vot de qualitat de l’alcalde van permetre aprovar els comptes, que preveuen uns ingressos de 45’8 M€ i unes despeses de 45’1 M€

El punt més destacat de l’ordre del dia de la sessió plenària d’ahir dijous va ser l’aprovació dels comptes municipals per a l’any vinent. Els vots a favor de 2 dels 3 regidors del PPC i el vot de qualitat de l’alcalde van permetre finalment aprovar-los. Tant CiU com EUiA-ICV i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, van votar en contra, mentre que el tercer regidor popular, Celestino Lillo, es va abstenir.

L’empat a 10 vots que resultava d’aquesta suma, va provocar que s’hagués de fer una segona volta de votacions que, al reflectir de nou el mateix resultat, va fer necessari que s’apliqués el vot de qualitat de l’alcalde, és a dir, que compta per dos, per poder aprovar els comptes pel 2014.

Els pressupostos preveuen uns ingressos de 45.853.953 € i unes despeses de 45.151.526 €. El regidor d’Hisenda, Nicolàs Laguna, va recordar que es manté la contenció de despesa, que segueix la línia del pla d’ajust i que s’adapta a les estrictes directrius que marquen el seu compliment.

Quim Torrecillas, des de CiU, va demanar que es retiressin els pressupostos de l’ordre del dia perquè considerava que no s’havien ni treballat ni negociat prou. També va proposar 4 mesures valorades en uns 150.000 euros a canvi de no votar en contra: tornar a obrir les subvencions per a les entitats esportives i culturals, dotar una partida per organitzar esdeveniments extraordinaris, una prova pilot per estalviar energia i 50.000 euros per recuperar part dels aparcaments de la zona blava.

L’alcalde, Josep Marigó, va rebutjar les propostes fetes per la federació nacionalista, incidint en especial en el primer punt. En aquest sentit, va recordar que les entitats esportives ja reben diners “en espècies” per la utilització d’equipaments públics, així com ingressos en metàl·lic en concepte d’ingressos publicitaris.

Per la seva banda des del PPC Celestino Lillo va defensar la seva abstenció -que es desmarcava dels vots afirmatius dels dos altres regidors del seu grup-, recordant que, tot i que no volia posar pals a les rodes, des del seu punt de vista l’equip de govern no ha treballat prou.

Víctor Catalán des d’EUiA-ICV va enumerar tota una sèrie de motius per rebutjar els comptes pel 2014, destacant que n’hi havia un en especial: que durant els darrers anys s’hagi hagut d’acomiadar personal municipal i en canvi s’hagin fet tots els esforços possibles per mantenir dos treballadors del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes.

Per últim, la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va censurar com decideix l’equip de govern a quins conceptes s’assignen les despeses i va explicar que, des del seu punt de vista, no trameten il·lusió, no són socials i no tenen “ni ànima ni cap”.


Trets principals dels comptes pel 2014

El llum verd que s’ha donat als comptes municipals pel 2014 significa, entre d’altres qüestions, congelar la despesa de personal i prioritzar les partides socials per fer front als diferents tipus d’emergències en aquest àmbit que s’atenen des de l’Ajuntament, així com noves iniciatives que s’han posat en marxa darrerament, com ara els comptadors solidaris d’aigua.

També s’han previst les partides suficients per a la posada en marxa del nou edifici de l’Escola Sa Forcanera, actualment allotjada en barracons. Els diners que s’han inclòs al pressupost serviran per fer el trasllat a les noves dependències encara per construir.

Igualment, també es destina una partida econòmica per l’inici de la construcció d’un dels dos camps de futbol previstos a la Ciutat Esportiva Blanes. La construcció no serà municipal, sinó que es farà a través d’una concessió d’Obra Pública o sistema similar.

Pel que fa a la resta de punts que hi havia a l’ordre del dia del ple del mes de desembre, es van resoldre així:

El rebuig al recurs de reposició interposat contra l’ordenança fiscal de l’aigua es va aprovar amb els vots a favor del partit del PSC a l’equip de govern, CiU i EUiA-ICV; els vots en contra del PPC i l’abstenció de la regidora no adscrita.

Per la seva banda, la resolució de les al·legacions a les ordenances fiscals pel 2014 així com la seva aprovació definitiva es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV i l’abstenció de Lourdes Fàbrega. El punt que preveia l’autorització de les tarifes per al 2014 tant de l’aparcament soterrat del passeig de mar com del transport públic només va incloure finalment el primer àmbit -el del pàrking SABA-, que es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV, el PPC i la regidora no adscrita.

L’aprovació del Pla de Jubilacions del personal de l’Ajuntmament va prosperar amb els vots a favor del PSC i el PPC, mentre que la resta es van abstenir. L’únic punt de tot el ple en què hi va haver unanimitat va ser el del conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Promoció d’Esdeveniments Girona, que és el nom comercial de Costa Brava Girona Convention Bureau.

Abans que s’entrés a la part de control, es va incloure per urgència l’aprovació definitiva de la nova ordenança de la neteja viària i la gestió de residus, que va prosperar amb la única abstenció de la regidora no adscrita.

De les dues mocions presentades per EUiA-ICV, la que rebutja la possible venda i privatització del parc públic d’habitatges de l’Incasol per part de la Generalitat es va aprovar amb l’abstenció de CiU, mentre que la proposta d’acord contra l’avantprojecte de la Llei de Seguretat Ciutadana es va aprovar amb els vots en contra del PPC i l’abstenció de CiU.

Data de realització: 12/20/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300