Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Respirant Art”, l’homenatge pòstum de Blanes a l’artista Rafael Bataller


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2013 07:34:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

“Respirant Art”, l’homenatge pòstum de Blanes a l’artista Rafael Bataller

Sotstitulada “Rafael Bataller, Charo de Oteiza i els amics artistes”, l’exposició inclou 100 quadres, dels quals la meitat són de l’artista blanenc que va internacionalitzar Formentera

La tarda d’avui divendres Casa Saladrigas de Blanes ha allotjat la inauguració de l’exposició “Respirant Art: Rafael Bataller, Charo de Oteiza i els amics artistes”. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat d’una nodrida representació del grup d’amics de Rafael Bataller que s’han encarregat d’organitzar l’exposició amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i l’Arxiu Municipal.


Foto: Albert Alenyà
La mostra ha esdevingut un homenatge pòstum a l’artista blanenc, que va morir el passat 11 de novembre a l’edat dels 92 anys, remarcant en especial la trajectòria d’una parella d’artistes que van passar per la vida respirant art i conreant les bones amistats que perduren més enllà del temps.

Sempre s’havia definit Rafael Bataller com l’artista de l’amistat, demostrat pel seu gran cercle d’amics artistes que es va ampliar encara més arran que l’any 1968 es va casar amb la pintora filipina Rosario de Oteiza. Són precisament aquests amics els qui protagonitzen l’exposició, així com el catàleg que l’acompanya.


L’exposició

Està formada per 100 quadres, la meitat dels quals són de Rafael Bataller, mentre que la resta estan signats per destacats pintors com ara Xavier Valls, Àngel Planells, Baltasar Lobo o Joan Roig Soler, entre d’altres. Els treballs signats per Bataller fan un complet recorregut pels llocs que va viure i estimar, així com pels diferents estils artístics que va conrear: des del primer oli que va pintar quan tenia 16 anys (l’any 1937) fins a les seves darreres marines de Formentera als 90 anys.

Es podrà visitar a Casa Saladrigas de Blanes fins el 18 de gener, llevat dels diumenges i dilluns. També estarà tancada els dies 24, 25 i 31 de desembre, així com l’1 de gener. De dimarts a divendres l’horari d’obertura és des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre, així com els dissabtes des de les 10 del matí fins la 1 del migdia i des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre.


Foto: Albert Alenyà
El catàleg

Escrit i coordinat per l’historiador blanenc i amic de l’artista, Aitor Roger, l’objectiu del catàleg no és donar a conèixer la figura del pintor Rafael Bataller, abastament difosa per altres estudiosos en la matèria.

A través dels documents del seu fons personal que es conserva a l’Arxiu Municipal de Blanes (cartes, fotografies, catàlegs, dibuixos, etc), així com dels quadres de la seva col·lecció d’art, es posa de manifest l’ampli cercle d’amistats del món de les arts que van envoltar-lo al llarg de la seva vida. Del llibre se n’han editat 500 exemplars i es podrà adquirir al preu de 15 € al mateix espai expositiu de Casa Saladrigas.

Data de realització: 12/20/2013 | Data de la darrera actualització: 12/21/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300