Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa del Poble presenta el documental sobre la seva història


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/23/2013 06:01:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Casa del Poble presenta el documental sobre la seva història

El documental “Davant del Mar”, dirigit per Jaume Pujadas i Cristina Fernández, recull imatges i testimonis dels més de 100 anys d’història de l’entitat

Diuen que qui perd els orígens perd la identitat, i per això és important la tasca de tothom qui, d’una manera o altra, fan possible que els bocins de la història puguin perdurar en la memòria col·lectiva. Aquest és el cas del documental titulat “Davant del Mar”, que va ser realitzat l’any 2009 amb una subvenció del Memorial Democràtic de la Generalitat i en el marc del projecte de recuperació de la memòria històrica de la Casa del Poble de Blanes.


Dirigit pels blanencs Jaume Pujadas i Cristina Fernández, el documental es va presentar al públic el passat dissabte a la tarda a la sala d’actes de la Casa del Poble, que va registrar l’assistència d’un gran nombre de públic que no volia perdre’s la ocasió d’assistir a un acte tan especial i esperat. El projecte de recuperació de la memòria històrica de la Casa del Poble es va fer entre els anys 2006 i 2009 sota la coordinació de Cristina Fernández.

El documental fa un repàs a la història de la Casa del Poble i la Cooperativa la Blandense des dels seus orígens, que daten de l’any 1905, fins a l’actualitat. El què fa encara més valuós aquest treball és que està narrat en primera persona a través dels testimonis de diversos socis de l’entitat, així com blanencs coneixedors o vinculats a la seva història. Hi apareixen, entre d’altres, Joan Rondon (soci de la Casa del Poble), Roser Centrich (néta de Bru Centrich, ex-alcalde republicà) i Domènec Valls (exalcalde de Blanes). D’altra banda, també es recuperen les imatges d’arxiu de la Casa del Poble d’abans de la rehabilitació de l’edifici, cedies per TV Blanes.


Després que dissabte es va fer la projecció en públic per primera vegada, ara queda pendent la publicació d’un llibre sobre la història de l’entitat, així com l’edició del mateix documental. Totes dues publicacions, però, encara no s’han pogut fer fins ara, per manca de finançament.

Més enllà de l’estricta narració d’uns fets històrics, el documental “Davant del Mar” aconsegueix connectar no tan sols amb tots els homes i dones que han estat vinculats a la Casa del Poble. També ho fa amb tothom que encara mantingui mínimament intacta la capacitat d’emocionar-se.

Data de realització: 12/23/2013 | Data de la darrera actualització: 12/23/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300