Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Quines de Nadal a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/23/2013 05:05:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Quines de Nadal a Blanes

Diverses entitats estan organitzant “Quines de Nadal” populars coincidint amb aquests dies de festes nadalenques. En total se n’han programat 7 i la darrera es farà el 4 de gener

El joc de la “quina”, coneguda també com a “quinto”, “plena”, o “loteria vella” segons la zona de Catalunya, és un joc típic de les dates nadalenques que es juga arreu del país, i que també és força popular a França. Aquests darrers anys a Blanes s’ha tornat a popularitzar molt, de manera que són moltes les entitats del municipi que n’organitzen per recaptar fons que les ajuden a mantenir-se.


Aquestes festes de Nadal hi hauran hagut en total 7 “Quines de Nadal” populars a càrrec de sengles associacions. Dues d’elles ja s’han celebrat: el passat dia 15 va ser la que va organitzar el nou grup d’havaneres “S’Agulla” -que precisament va tancar la vetllada amb un breu concert-, i dissabte passat va ser el torn de l’entitat “L’Esguard”. D’altra banda, la propera “Quina de Nadal” s’ha programat per Sant Esteve, el dia 26, i anirà a càrrec d’Acció Cultural Es Viver.

Totes aquestes quines s’estan allotjant al Casal d’Entitats “La Cooperativa”, situada al carrer Muralla, i compten amb la col·laboració de la Casa del Poble i de l’Ajuntament de Blanes. Les Quines se celebren des de les 5 de la tarda fins les 9 del vespre i el preu del cartró és d’1 euro llevat de la primera i la última, que costa 50 cèntims.

Dues de les tres següents Quines de Nadal que també es faran a “La Cooperativa” s’han programat pel proper cap de setmana; el dissabte dia 28 serà el torn de la Colla Gegantera, mentre que el diumenge dia 29 està organitzada per l’ANC de Blanes, l’Assemblea Nacional Catalana. Per la seva banda, el primer dia de l’any vinent, l’1 de gener, la Quina la organitzarà el propi Casal d’Entitats “La Cooperativa”.


La darrera Quina de Nadal que s’haurà fet durant aquestes festes a Blanes s’ha programat pel dissabte 4 de gener, en aquest cas a l’Esbarjo Parroquial. L’organitza l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i consta d’un total de 9 tirades, cadascuna d’elles formades per 2 línies i 1 línia en algunes excepcions. També hi haurà l’”antiquina” que, com el seu nom indica, és un premi que el guanya aquell qui encerta menys números.

La “Quina del Cau” està previst que comenci a les 6 de la tarda, i comptarà amb pica-pica i beguda gratuïts, així com xocolata desfeta i altres incentius.


Data de realització: 12/23/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300