Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per la Cavalcada de Reis, on s'han reforçat les mesures de seguretat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2014 11:00:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt per la Cavalcada de Reis, on s'han reforçat les mesures de seguretat

Més de 50 persones entre policies, protecció civil, vigilants, sanitaris i voluntaris, tindran cura del dispositiu preventiu de seguretat

Blanes ja ho té tot a punt de cara a un dels esdeveniments més màgics de tot l’any: la Cavalcada de Reis que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 7 de la tarda, després que ses majestats hauran arribat al municipi a les 5. Enguany, l’Ajuntament de Blanes ha incidit especialment en reforçar encara més les mesures de seguretat que els anys anteriors ja s’havien implementat perquè el nombrós públic que sol atraure pugui gaudir-la amb totes les garanties.

S’han reforçat les mesures de seguretat

El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran més de 50 persones; 20 agents de la Policia Local de Blanes; Protecció Civil de Blanes; vigilants de seguretat i voluntaris; tres ambulàncies (1 de Suport Vital Avançat, 1 de Suport Vital Bàsic i 1 de Creu Roja); i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tancarà la comitiva.

Els departaments de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes han previst diverses mesures per incidir en diversos aspectes. Així, Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats.

Una de les mesures preveu situar un major nombre de tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut de la cavalcada, principalment a les cruïlles de carrers on les carrosses, de grans dimensions, han de disposar de suficient espai per poder girar. S’ha incidit en tres cruïlles: entre el passeig Pau Casals i el carrer Ample; el doble gir de dos carrers que donen a la plaça Solidaritat; i la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra amb el carrer doctor Xavier Brunet. També s’ha optat per instal·lar tanques de seguretat al passeig de Dintre, i es reforçaran les que ja hi havia habitualment al carrer Ample.


Un altre dels aspectes de la cavalcada que s’ha previngut en especial ha estat el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses, creen situacions de potencial perill envers la mainada que s’afanya a recollir-los. El cap de Protecció Civil ha mantingut reunions prèvies amb els components de les carrosses i amb els seus conductors per donar-los instruccions sobre com i on s’han de llençar els caramels i, el què és més important: quan fer-ho.Data de realització: 01/04/2014 | Data de la darrera actualització: 01/04/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300