Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Talls de trÓnsit i recorregut de la Cavalcada de Reis, formada per mÚs de 300 persones


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 01/04/2014 11:12:47 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Talls de trÓnsit i recorregut de la Cavalcada de Reis, formada per mÚs de 300 persones

Els Reis arribaran al port a les 5 de la tarda i la Cavalcada comenšarÓ a les 7. Des de les 18’30 i fins les 21’00 h hi haurÓ talls de trÓnsit al centre de Blanes

Com ja Ús habitual en tots els actes que mouen gran quantitat de p˙blic, la Policia Local de Blanes posarÓ en marxa un dispositiu per desviar la circulaciˇ envers el recorregut de la cavalcada des de les 6’30 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant aquest perÝode de temps, de manera esglaonada, s’aniran fent talls de circulaciˇ tant als carrers que formen part del recorregut de la cavalcada, com a 4 altres punts: plaša dels Pa´sos Catalans, carrer Anselm ClavÚ, carrer Salut i carrer Jaume Arcelˇs.

Pel que fa al recorregut de la cavalcada, sortirÓ des de l’esplanada del Port, continuarÓ pels passejos de la Mestranša i Pau Casals, girarÓ pel carrer Ample fins la plaša Solidaritat i des d’allÓ seguirÓ per la Rambla Joaquim Ruyra, i el carrer Doctor Xavier Brunet. Finalment, a la cru´lla del carrer Muralla amb el passeig de Dintre els seus components, inclosos els tres reis, seguiran a peu fins arribar davant l’edifici de l’Ajuntament.

MÚs de 300 persones al seguici i 1 tona de caramels aptes per celÝacs

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a les 5 de la tarda en vaixell al port de Blanes. AllÓ seran rebuts per l’alcalde, Josep Marigˇ, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Poc desprÚs, en aquest mateix escenari on se’ls donarÓ la benvinguda, s’instalĚlaran els trons dels tres reis perquŔ els nens i nenes els puguin lliurar les seves cartes en pr˛pia mÓ.


A les 7 de la tarda comenšarÓ la cavalcada formada per diversos ingredients, d’entre els quals, l’element mÚs destacat seran les carrosses. AixÝ, hi ha les dels tres reis, ambientades com si fossin els vaixells que els hauran dut fins a Blanes; la del Carter Reial que recollirÓ les cartes de la canalla; i la darrera que tancarÓ la comitiva, la dels Nens Entremaliats, a cÓrrec de la Colla de Diables. Els seus membres aniran vestits de nens dolents i oferiran un espectacle de foc al llarg del recorregut. En total, estÓ previst que desfilin 7 carrosses.

D’altra banda, la cavalcada l’encapšalaran els membres de la Colla Gegantera de Blanes, que obriran la desfilada amb el so de les gralles. L’altra ambientaciˇ musical en directe que hi haurÓ serÓ la que oferiran la Banda Musical de Blanes i la Banda del ColĚlegi Santa Maria.


El seguici de la cavalcada estarÓ format per mÚs de 300 persones, comptant els membres d’associacions de ve´ns, entitats culturals i d’altres Ómbits. Organitzada per l’Órea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la participaciˇ del teixit associatiu del municipi, una vegada mÚs, serÓ clau. En aquest sentit, per tercer any consecutiu continuarÓ la colĚlaboraciˇ amb les entitats d’immigrants africans de GÓmbia i Senegal, que es faran cÓrrec del rei negre i el seu seguici.


TambÚ se seguirÓ amb el costum encetat en edicions anteriors, de manera que els caramels que es repartiran al llarg de tota la cavalcada seran sense gluten, Ús a dir: aptes perquŔ els consumeixin els celÝacs. En total s’obsequiarÓ a la concurrŔncia amb 1.000 quilos de caramels. L’Ajuntament de Blanes serÓ novament un dels 9 municipis gironins que aquest 2014 s’ha afegit a la campanya Cap Nen CelÝac Sense Caramels, que du a terme l’Associaciˇ de CelÝacs de Catalunya.
Data de realitzaciˇ: 01/04/2014 | Data de la darrera actualitzaciˇ:

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300