Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Multitudinària presència de públic a la Cavalcada de Reis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2014 09:50:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Multitudinària presència de públic a la Cavalcada de Reis

Els Reis de l’Orient han arribat a Blanes avui a les 5 de la tarda i a les 7 han encapçalat la cavalcada, que ha comptat amb un seguici de més de 300 persones

Els carrers de Blanes han registrat avui diumenge una multitudinària presència de públic per assistir a la Cavalcada de Reis, una celebració que cada any atrau un major nombre d’infants tant d’aquest municipi com d’altres poblacions. Enguany l’Ajuntament de Blanes ha incidit especialment en reforçar les mesures de seguretat perquè el nombrós públic que congrega pogués gaudir-la amb totes les garanties i la cavalcada hagi estat, un any més, tot un èxit.

El dispositiu preventiu de seguretat l’han vetllat més de 50 persones. Així, hi havia 20 agents de la Policia Local de Blanes; Protecció Civil de Blanes; vigilants de seguretat i voluntaris; tres ambulàncies (1 de Suport Vital Avançat, 1 de Suport Vital Bàsic i 1 de Creu Roja); i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que ha tancat la comitiva.

Els departaments de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes han desplegat diverses mesures per incidir en diversos aspectes: situar un major nombre de tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut; donar instruccions prèvies tant al seguici de la cavalcada com als conductors de les carrosses sobre com s’havien de llençar els caramels; i un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada que s’ha posat en marxa a quarts de 7 de la tarda i ha finalitzat a quarts de 9 de la nit.


Més de 300 persones al seguici i 1 tona de caramels aptes per celíacs

Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat a les 5 de la tarda en vaixell al port de Blanes, on han estat rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Poc després, durant gairebé dues hores, els tres reis han estat rebent el gran nombre de nens i nenes que els havien anat a donar la benvinguda, i els han recollit les cartes que els anaven lliurant en pròpia mà.

A les 7 de la tarda ha començat la cavalcada, que ha sortit des de l’esplanada del port, ha fet un recorregut pel centre de la vila i ha finalitzat al passeig de Dintre. La cavalcada estava formada per més de 300 persones, comptant els membres d’associacions de veïns i entitats de diferents àmbits. Organitzada per l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la participació del teixit associatiu del municipi ha estat un any més clau, en especial les entitats d’immigrants africans de Gàmbia i Senegal, que s’han fet càrrec del rei negre i el seu seguici.


Un dels elements més destacats de la cavalcada han estat set carrosses, tres de les quals corresponien a les des Ses Majestats els Reis d’Orient. També hi havia la del Carter Reial; i la darrera que tancava la comitiva, la dels Nens Entremaliats, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera, que han ofert un espectacle de foc. Per la seva banda, la Colla Gegantera de Blanes és qui s’ha encarregat d’obrir la cavalcada, que també ha comptat amb la música en directe de la Banda Musical de Blanes i la Banda del Col·legi Santa Maria.


Com és tradicional, els membres del seguici han fet a peu el darrer tram del recorregut que passa pel passeig de Dintre, fins arribar a l’edifici de l’Ajuntament. Allà els tres reis han estat rebuts de nou per les autoritats del municipi, que els han acompanyat fins el balcó principal, des d’on han continuat llençant caramels a la nombrosa concurrència que s’hi havia aplegat.


Seguint el costum encetat en anys anteriors, els caramels que s’han repartit al llarg de tota la cavalcada eren sense gluten, aptes perquè els consumeixin els celíacs. En total s’ha obsequiat a la concurrència amb 1.000 quilos de caramels.

Data de realització: 01/05/2014 | Data de la darrera actualització: 01/06/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300