Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Noves zones de cÓrrega i descÓrrega al Passeig de Mar


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 01/14/2014 09:37:02 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Noves zones de cÓrrega i descÓrrega al Passeig de Mar

Es tracta de cinc nous espais reservats i senyalitzats que entraran en servei el 15 de gener i funcionaran els dies laborables de 8 a 11 del matÝ

A partir de demÓ dimecres, 15 de gener, l’Ajuntament de Blanes posarÓ en marxa en perÝode de proves cinc noves zones reservades i senyalitzades per efectuar operacions de cÓrrega i descÓrrega a diversos trams situats al llarg del tram Passeig de Mar situat entre la plaša de Catalunya i la zona del Port, Ús a dir: als passejos Cortils i Vieta, Pau Casals i Mestranša.

La nova mesura respon a un doble objectiu: d’una banda la inquietud de la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes per poder solucionar la problemÓtica que provoquen en el trÓnsit els camions i vehicles de mercaderies al fer aquestes operacions de manera arbitrÓria; i de l’altra donar resposta a la peticiˇ feta pels establiments del passeig, que demanaven disposar de zones de cÓrrega i descÓrrega properes.


Durant aquest perÝode inicial de proves s’aniran comprovant quins sˇn els resultats de cara a la possible introducciˇ de modificacions en cas que sigui necessari. El fet de posar-ho en prÓctica a principis d’any Ús perquŔ quan arribin les vacances de Setmana Santa –que Ús quan comenša a haver un major volum de trÓnsit al centre de Blanes- ja estigui plenament consolidada la seva utilitzaciˇ.

Les cinc zones reservades per fer operacions de cÓrrega i descÓrrega de mercaderies i subministrament de productes estan situades en un mateix costat del Passeig de Mar, al carril de circulaciˇ que va en direcciˇ a la plaša de Catalunya venint des de l’Esplanada del Port. La seva utilitzaciˇ tan sols es permetrÓ als camions, furgonetes i vehicles mixtos amb nomÚs dos seients. Tots ells hauran de disposar de l’autoritzaciˇ corresponent i estar adaptats per fer transport de mercaderies. TambÚ es permetrÓ als vehicles comercials i/o industrials visualment identificats que hagin de carregar o descarregar mercaderies relacionades amb la seva activitat.

Durant aquests darrers dies s’han efectuat els treballs de senyalitzaciˇ horitzontal –al terra del carril de circulaciˇ- i vertical. Aquests darrers senyals s’han tapat perquŔ, coincidint amb el 15 de gener, es destapin coincidint amb la posada en funcionament. ParalĚlelament, la Policia Local ha difˇs un full informatiu als ve´ns i als responsables d’establiments de la zona perquŔ comuniquessin la nova mesura als respectius prove´dors i clients que estan en disposiciˇ de poder utilitzar-les.

Les noves zones de cÓrrega i descÓrrega del Passeig de Mar nomÚs funcionaran els dies laborables, de dilluns a divendres, restringit a un horari que va des de 8 a 11 del matÝ, i tan sols durant un espai de 15 minuts. Els vehicles que les utilitzin hauran de lluir en lloc visible un indicador horari en el qual es reflecteixi l’hora en que s’han comenšat a ocupar sense carregar o descarregar.

La finalitat d’aquests indicadors horaris Ús la d’alleugerir l’ocupaciˇ temporal de les zones de cÓrrega i descÓrrega per vehicles comercials i autoritats, aixÝ com per fer mÚs compatible la seva equitativa distribuciˇ entre tost els usuaris. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha remarcat que en cap cas es tracta d’espais d’estacionament reservat per aquest tipus de vehicles.


Per tots aquests motius, podran ser sancionats per la Policia Local i retirats pel servei de grua al Dip˛sit Municipal tots aquells que incompleixin fins a tres sup˛sits: els vehicles comercials que no colĚloquin el disc horari i/o no indiquin l’hora d’arribada correctament i/o que excedeixin el temps mÓxim permŔs; els vehicles comercials que no realitzin les operacions de cÓrrega i descÓrrega en els llocs establerts i/o en el carril contrari al de la seva marxa; i els turismes i altres vehicles no autoritzats que estacionin en les places reservades per a cÓrrega i descÓrrega.

Fa temps que des de la Policia Local de Blanes s’estava treballant per donar soluciˇ a un tema difÝcil de resoldre’s, ja que al no haver un carril destinat a l’aparcament de vehicles al llarg de tot el Passeig de Mar, calia trobar una opciˇ alternativa. En un primer moment, es va estudiar la possibilitat d’habilitar la zona de cÓrrega i descÓrrega en un tram de sobre el passeig, per˛ aquesta possibilitat finalment es va descartar.
Data de realitzaciˇ: 01/14/2014 | Data de la darrera actualitzaciˇ:

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300