Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la Setmana per la Pau amb la presentació gironina del llibre “Mi viaje al Norte”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2014 12:35:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença la Setmana per la Pau amb la presentació gironina del llibre “Mi viaje al Norte”

El seu autor és Lancy Dodem, que va ser el primer nen apadrinat per la Fundació Vicenç Ferrer, a qui pertany l’exposició “El futur comença avui”, inaugurada també ahir a la Biblioteca

Blanes va acollir ahir al vespre la presentació a comarques gironines del llibre “Mi viaje al Norte”, en motiu de la Setmana per la Pau que organitza l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Cooperació i Solidaritat i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social. Es tracta d’un cicle que es fa cada any al municipi coincidint amb el Dia Mundial de la No Violència i la Pau que es commemora el 30 de gener, l’aniversari de la mort del Mahatma Ghandi.


L’objectiu és promoure la cultura de la pau a través de campanyes de sensibilització social amb accions i propostes d’educació, així com dinamitzar i implicar les entitats del territori organitzant actes. També es treballa conjuntament amb els ciutadans i ciutadanes per afavorir el creixement d’una consciència cívica i ben informada a favor de la pau.

La programació de la Setmana per la Pau 2014 es va encetar ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal, amb dues activitats organitzades amb el suport de la Fundació Vicenç Ferrer. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, va encapçalar la inauguració de l’exposició El futur comença avui, així com la presentació a comarques gironines del llibre Mi viaje al Norte. Tots dos actes també van comptar amb la participació de Lancy Dodem i Tomàs Romero, representants de la Fundació Vicenç Ferrer a Catalunya i Blanes, respectivament.

Presentació gironina de “Mi viaje al Norte” i exposició fotogràfica

Després que el llibre “Mi viaje al Norte” va ser donat a conèixer per primera vegada a Barcelona el passat mes de desembre, la presentació a comarques gironines va tenir lloc ahir dimecres a Blanes, a càrrec del seu autor Lancy Dodem, que també és representant de la Fundació VF a Catalunya. L’autor, que va ser el primer nen apadrinat de la fundació, explica les anècdotes i vicissituds del seu apassionant viatge que posa de relleu el gran contrast entre Orient i Occident: des de la immensa i erma plana del Decán, on va néixer i van transcórrer els primers anys de la seva vida amb la fundació, fins a Barcelona, on treballa actualment i ha creat la seva nova llar.


A través del seu relat, el seu protagonista anima a tothom a afrontar i governar les seves vides amb valentia, comprenent el poder de l’acció i, tal com fa l’aigua, aprenent a fluir com la vida mateixa. L’autor és un gran admirador de Vicenç Ferrer, perquè “Em va ensenyar tot allò que no es pot ensenyar: ell sempre va viure humilment, perdonant de tot cor, oferint una segona oportunitat i treballant incansablement per fer realitat el seu somni d’eradicar la fam, el patiment i la desigualtat”.

Per la seva banda, l’exposició El futur comença avui està formada per cinc plafons que recullen el testimoni de tres generacions diferents que tracten diverses temàtiques: el respecte als Drets Humans, l’educació, l’autonomia econòmica, la lluita per la igualtat i la força de la comunitat. Els 15 testimonis estan captats a través de la càmera de Ramon Serrano, autor de les fotografies, que ens acosten a històries de discriminació i exclusió, però sobretot de superació i dignitat.


L’objectiu és que puguem fer una aproximació tant a la Índia rural que va conèixer Vicenç Ferrer quan va arribar a Anantapur fa 50 anys, com a la realitat d’avui dia i, finalment, a quins reptes de futur s’enfronta. La Fundació VF treballa per eradicar la pobresa extrema que hi ha en aquest país asiàtic, i actualment la seva tasca es manté encara viva a través d’un ample programa de desenvolupament que cobreix més de 3.000 poblets i beneficia a uns 3 milions de persones.

Els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2014 es tancaran a finals de mes amb dues activitats prou emblemàtiques: la lectura del Manifest per la Pau que es farà el 30 de gener i el lliurament de Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món que tindrà lloc el dia 31.

Data de realització: 01/16/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300