Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El TSJC dóna la raó a l’Ajuntament de Blanes per rebre una subvenció de 197.000 euros


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2014 11:36:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El TSJC dóna la raó a l’Ajuntament de Blanes per rebre una subvenció de 197.000 euros

La sentència posa fi a un litigi encetat fa gairebé 8 anys, quan l’Ajuntament va demanar una subvenció per finançar la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Ca la Guidó

La secció cinquena de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència que desestima el darrer recurs presentat pel Consell Català de l’Esport, que es mostrava contrari a atorgar una subvenció de 197.623’80 Euros a l’Ajuntament de Blanes pel camp de futbol de Ca la Guidó. D’aquesta manera, es posa punt i final a un llarg procés iniciat fa gairebé 8 anys –l’any 2006- i es dóna la raó a l’Ajuntament de Blanes.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, s’ha mostrat satisfet en conèixer la sentència del TSJC: “Finalment s’ha fet justícia. El temps ens ha donat la raó en un tema que estava claríssim que Blanes havia de guanyar tard o d’hora”. En aquest sentit, també ha destacat: “Sempre havia confiat que la sentència seria favorable, perquè el què es demanava no era ni més ni menys que poder obtenir una subvenció de la mateixa manera que altres municipis també van rebre-les pels seus equipaments esportius en el seu moment”.


Un llarg procés iniciat l’any 2006

Els fets es remunten al juliol de l’any 2006, quan l’Ajuntament de Blanes va presentar una sol·licitud de subvenció de 197.623’80 Euros al Consell Català de l’Esport per a les obres d’instal·lació de gespa artificial al camp de futbol Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó. Val a dir que els esmentats treballs, que es van dur a terme la tardor d’aquell mateix any, comptaven amb un pressupost que voltava el mig milió d’euros, dels quals l’administració catalana en subvencionaria un 25%.

Posteriorment, l’octubre de l’any 2007, el consistori blanenc va rebre la resolució de la Generalitat que desestimava aquesta petició. El Consell Català de l’Esport va al·legar que l’Ajuntament no havia presentat tota la documentació necessària per obtenir-la i, més concretament, l’acreditació conforme era el titular dels terrenys sobre els quals s’emplaça l’equipament esportiu.

Els Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes van presentar el novembre del 2007 un requeriment previ al Consell Català de l’Esport perquè revisés la resolució denegatòria. Després que el govern català va tornar a desestimar de nou aquest requeriment, el juliol de l’any 2008 l’Ajuntament de Blanes va decidir interposar un Recurs Contenciós Administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona.


Així les coses, van passar dos anys més fins que aquest organisme jurídic va resoldre favorablement al consistori blanenc. Mitjançant una sentència dictada el 29 de juny de 2010, el Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va donar la raó a l’Ajuntament de Blanes, ja que considerava que la institució reunia tots els requisits per ser beneficiari de la subvenció. La sentència condemnava el Consell Català de l’Esport a atorgar l’ajut econòmic per l’esmentat import de 197.623’80 Euros.

Amb tot, el Consell Català de l’Esport no va acceptar la sentència, que va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 27 de juliol de 2010. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes va oposar-se a aquest nou recurs i, finalment, el TSJC, a través de la sentència número 837/2013, ha acabat donant la raó al consistori blanenc.
Data de realització: 01/20/2014 | Data de la darrera actualització: 01/20/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300