Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavier Pascual parla de la seva experiència com a jove emprenedor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/21/2014 11:00:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavier Pascual parla de la seva experiència com a jove emprenedor

El Centre Catòlic va allotjar ahir al vespre la xerrada d’aquest jove blanenc que, juntament amb el seu germà Carles Pascual, està desenvolupant un nou projecte empresarial

La sala d’actes del Centre Catòlic de Blanes va allotjar ahir al vespre la primera d’una sèrie de xerrades que, sota el títol Blanencs Emprenedors, tindrà lloc en aquest recinte durant els propers mesos. Així ho va avançar la presidenta de l’entitat, Maria Rams, qui va encarregar-se de presentar el primer ponent amb què ha comptat el cicle: l’enginyer de telecomunicacions i enginyer d’aeronàutica Xavier Pascual que, juntament amb el seu germà Carles Pascual –enginyer industrial- està posant en marxa un nou projecte empresarial, el XIPCER.


El XIPCER és un braçalet dotat d’un sensor de moviment que serveix per contactar amb la persona en cas que aquesta necessiti ajuda i no pugui demanar-la ella mateixa. La proposta de Carles Pascual va resultar guanyadora del Yuzz, un programa d’ajuts que impulsa la Fundació Banesto per donar suport a projectes innovadors que duguin a terme joves d’entre 18 i 30 anys. La iniciativa està enfocada a projectes de base tecnològica i, només l’any passat en la seva quarta edició, va tutelar els de 650 joves d’arreu de l’Estat espanyol.


Els responsables dels 33 millors projectes van ser destriats per viatjar l’estiu passat a Silicon Valley, a l’estat nord-americà de Califòrnia, per conèixer-ho de primera mà. En aquesta zona molt propera a San Francisco és on han emergit i tenen la seva seu multinacionals tecnològiques com Google, Facebook o Hewlett-Packard, per esmentar les més conegudes. Precisament un dels projectes seleccionats va ser el de Carles Pascual, que ahir també va parlar de la seva enriquidora experiència viscuda a Silicon Valley, així com a la Universitat d’Stanford.
Al llarg de la xerrada –que va incloure la projecció d’interessants vídeos i fotografies-, el jove ponent va donar diversos consells i adreces de contacte a tothom que, com ha estat el seu cas, es proposi desenvolupar una idea, un projecte innovador. Consells com ara aconseguir finançament, llocs d’assessoria o bé un domini web petit però gratuït.

També va compartir amb tots els assistents algunes de les frases de persones cèlebres que al llarg del temps ha anat recopilant. Cites com ara la d’Albert Einsein: No procuri ser un home d’èxit, sinó un home amb valors; o bé la reflexió amb què va tancar la seva exposició, de Walt Disney: Ara ja no dormo per somniar, ara visc el meu somni.
Data de realització: 01/21/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300