Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es posa en marxa la Biblioteca Jove, el nou espai dedicat al públic de 15 a 23 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/24/2014 08:31:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaEs posa en marxa la Biblioteca Jove, el nou espai dedicat al públic de 15 a 23 anys

En motiu de la inauguració del nou servei, s’ha donat a conèixer el graffiti d’Àlex Gómez “Odie” que decora una de les parets interiors, així com la pintura que ha donat l’artista Rafel Teixidó

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de la Biblioteca Comarcal, Susana Ramajo, així com de la directora d’aquest servei, Gemma Ciuró, han encapçalat el vespre d’avui divendres la inauguració de la Biblioteca Jove. El nou servei cultural i educatiu està situat a l’espai que fins l’any passat allotjava les dependències de Turisme, al mateix edifici de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

Durant els parlaments, tant la regidora com l’alcalde han coincidit en desitjar que, a partir d’ara, els joves tinguin aquí el seu nou espai de referència. En aquest sentit, Josep Marigó ha explicat: “El nostre desig és que utilitzeu tant com pugueu la Biblioteca Jove, ja sigui per llegir i fer consultes o per fer treballs en grup. Que, a partir d’ara, quan hàgiu de quedar per estudiar, aquesta sigui la vostra primera opció”. Per la seva banda Susana Ramajo ha recordat que, precisament amb aquest objectiu, s’ha fet un esforç en especial des de l’Ajuntament de Blanes perquè els joves se sentin còmodes en aquest espai destinat exclusivament per a ells, responent a l’hora a la demanda dels mateixos estudiants.

L’acte inaugural ha continuat amb el lliurament del premi al guanyador del Concurs de Graffiti organitzat per l’Ajuntament de Blanes; Àlex Gómez “Odie”. El concurs per triar un disseny que decorés una de les parets de la Biblioteca Jove, dotat amb 250 euros, va comptar amb la participació de dos autors, i van ser les votacions dels joves de 15 a 23 anys de la Biblioteca Comarcal les que van destriar –per una diferència de 12 vots a 2- el dibuix guanyador. Àlex Gómez “Odie” té 22 anys, és veí de Lloret de Mar, es va formar a l’Escola de Dibuix de Barcelona i des de fa vuit anys es dedica al món del graffiti.


El disseny guanyador decora una paret de 6 metres de llarg per 2’75 metres d’alçada i, tal i com es recollia a les bases del concurs, està relacionat amb la lectura a través de la representació d’un arbre que té les seves arrels i branques preses en sengles llibres, així com amb la il·lustració d’un clàssic de la literatura de tots els temps: Moby Dick. Àlex Gómez “Odie” s’ha encarregat de fer realitat la seva creació sobre la paret, havent enllestit la feina aquesta setmana.


Tot seguit, l’acte ha continuat amb la presentació d’una pintura cedida a l’Ajuntament de Blanes per l’artista Rafel Teixidó Mariné, una obra abstracta que representa uns joves llegint, que s’ha instal·lat en un altre dels espais de la Biblioteca Jove. Nascut a Lleida fa 83 anys, Teixidó és catedràtic de dibuix en diversos instituts, entre ells a Blanes, així com professor a l’Escola Oficial d’Arts i Oficis de Barcelona. El pintor va decidir donar la seva obra com una aportació més a la Biblioteca Jove quan se’n va assabentar de la seva posada en marxa. El proper mes de maig està previst que el vestíbul de la Biblioteca Comarcal allotgi una exposició d’aquarel·les de l’artista.


Durant l’acte inaugural d’avui divendres també s’ha comptat amb les aportacions escèniques que han fet per un costat un grup d’actors de la Companyia Morralla, que han interpretat un esquetx còmic; i per l’altre el grup Fleyks –format per Shanilee i Júlia- que ha ofert una breu actuació musical.


Biblioteca Jove, el nou espai de referència per aquest públic

Fins ara, a la Biblioteca Comarcal de Blanes hi havia una sala infantil, una sala de lectura i un altell per fer consultes, dos espais aquests últims on és necessari el silenci per permetre la concentració. Pensant que potser aquest darrer component era el què impedia que els joves se sentissin prou a gust, es va decidir dedicar-los l’ús de les antigues dependències de Turisme i crear la
Biblioteca Jove.


Si bé aquest nou espai funcionarà com annex –que compta amb un accés tant des de l’interior de la Biblioteca Comarcal com independent des de l’exterior-, està suficientment allunyat de les àrees de treball com per no destorbar. A més, en època d’exàmens, la Biblioteca Jove podrà utilitzar-se com a sala de treball i d’estudi.

Per reconvertir les antigues dependències de Turisme ha estat necessari un treball d’habilitació, on gairebé el 100% de les feines les han dut a terme els operaris de les Brigades Municipals. Aquests treballs d’habilitació van suposar un cost de 2.000 € en material. Part d’aquesta despesa econòmica s’ha destinat a la nova senyalització del recinte, incloent un rètol de vinil visible al frontal de vidre de la sala, que l’identifica com la
Biblioteca Jove de Blanes.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/24/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300