Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament de Premis 84è Concurs de Pessebres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2014 06:27:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Lliurament de Premis 84è Concurs de Pessebres

Han participat 60 pessebres, lleugerament per sota que l’any passat, però en canvi ha augmentat la seva qualitat i el nombre de joves que s’han inscrit

El Centre Catòlic es va a omplir ahir de públic per assistir a un acte tradicional com n’hi ha pocs a Blanes durant el mes de gener. De fet, és el que posa el darrer punt i final al cicle d’activitats nadalenques en aquest municipi; el lliurament de premis del Concurs de Pessebres.


Enguany el certamen ha arribat ja a la seva 84ena edició en bon estat de salut ja que, si bé ha davallat un xic el nombre de participants, per contra el què s’ha notat és un augment de la qualitat dels pessebres presentats. Així ho explica Pere Robert, de l’Agrupació Pessebrista de Blanes: “Hem baixat lleugerament la participació, hi ha hagut 60 pessebres, però també hi ha molt jovent que hi participa i mantenim la qualitat en els primers premis i, en general, als treballs que s’han inscrit”

Pel que fa als guanyadors, segons Pere Robert enguany no hi ha hagut sorpreses, i es tracta de vells coneguts per l’Agrupació Pessebrista :

CATEGORIA ARTÍSTICA

1er ClassificatEsteve Rams
2on ClassificatJosep Ma Borràs
2on ClassificatGermans Alenyà Aladern
3er ClassificatJana Gallart
Premi Especial JuratGregorio Morales
Premi Especial JuratÁngeles Rey

CATEGORIA POPULAR

1er ClassificatFamília Polo Montal
2on ClassificatGermans Matas Can Bruno
3er ClassificatMiquel Puigdomènech Pla

CATEGORIA INFANTIL/JUVENIL

1er ClassificatArnau Rabassa
2on ClassificatIsaac Aladern Camps
2on ClassificatJoel Ristol
3er ClassificatGermans Gubern Ros
3er ClassificatSalvador i Eva Ros

CATEGORIA POPULAR ASSOCIACIONS I ENTITATS

1er ClassificatAVV La Plantera
2on ClassificatCol·legi Santa Maria
3er ClassificatAVV Raval
3er Classificat Hospital-Asil Sant Jaume

Val a dir, però, que ahir diumenge tothom va rebre el seu premi, no tan sols els diferents classificats a les primeres posicions; també els finalistes de totes les categories. Tot plegat, després de la feina de formigueta que han hagut de fer els membres de l’agrupació, que durant les festes de Nadal visiten tots i cadascun dels pessebres inscrits.


L’any vinent ja en farà 85 que l’entitat té cura de mantenir viva aquesta tradició, amb l’esperança que hi hagi el necessari relleu generacional que la faci perdurable. Un dels objectius que els agradaria complir, és fer encara més difusió del concurs de pessebres a través de diverses iniciatives, com per exemple amb xerrades divulgatives d’aquest art.

L’acte de lliurament de premis va començar amb el torn de parlaments, encetat pel president de l’Agrupació Pessebrista, Jaume Sagrera, que va agrair a tots els participants la seva implicació i va destacar com a fet positiu el gran nombre de nens i nenes que continuen garantint que aquesta tradició continuï ben viva.


Tot seguit va prendre la paraula el rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura, qui va animar a tothom a seguir fent pessebres tant a casa seva com a les entitats i associacions de veïns de Blanes.

Per últim l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va agrair l’Agrupació Pessebrista la feina de tants any tot recordant la col·laboració de l’entitat envers l’Ajuntament, una tasca per la qual ara ha pres el relleu l’Institut Serrallarga, i que fa possible que Blanes continuï sent un dels pocs municipis on encara se segueixen fent un pessebre monumental.

Data de realització: 01/27/2014 | Data de la darrera actualització: 01/27/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300