Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un centenar de persones participen a la Lectura del Manifest per la Pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2014 12:25:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més d’un centenar de persones participen a la Lectura del Manifest per la Pau

El manifest, redactat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes, va homenatjar les figures de Ghandi i Mandela, que sempre van defensar activament la no violència

Ahir al vespre, coincidint justament amb el Dia Mundial de la No Violència i la Pau que se celebra el 30 de gener, es va fer a Blanes un nou acte inclòs dins el cicle de la Setmana per la Pau 2014. Es tractava de la lectura del Manifest per la Pau 2014, que finalment es va haver de fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament enlloc del passeig de Dintre, a causa de la pluja.

Organitzat per l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament i la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes, la lectura del manifest va comptar amb la major participació registrada fins ara en les diferents edicions que s’han fet cada any, amb més d’un centenar de persones que omplien la Sala de Plens de gom a gom. Entre elles s’hi comptaven representants de les diferents ONGs locals.

L’acte es va encetar amb un breu parlament de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, així com de bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Tot seguit, va començar la lectura del Manifest per la Pau de Blanes 2014.


Un manifest que homenatja les figures de Ghandi i Mandela

La lectura del manifest, redactat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes, va anar a càrrec de Roser Bitlloch, de l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku. El manifest feia una crida a la ciutadania perquè reflexionés i es rebel·lés contra la violència, prenent com a leit motiv dues figures emblemàtiques internacionals: el Mahatma Ghandi i Nelson Mandela, que sempre van destacar per defensar activament la no violència i el diàleg.

En aquest sentit, el text recordava que tant Ghandi com Mandela van patir la opressió colonial, van mobilitzar els seus pobles per lluitar per la llibertat i per la construcció d’una societat més justa: “Mandela i Ghandi han esdevingut exemple de compromís i lluita per la PAU. Hem volgut veure a través del seu exemple, que és possible el canvi, un canvi que necessita la implicació de cada un de nosaltres. Un canvi que comença per un mateix i acaba transformant el món. La pacificació del món depèn de tothom, ningú no està eximit. Per tant, el futur depèn de nosaltres.”

El Manifest per la Pau 2014 de Blanes es tancava amb tota una declaració d’intencions: “Pau és molt més que l’absència de guerres i conflictes. La pau és canvi, justícia, compromís, llibertat, cooperació, drets, deures, equitat, igualtat, diferència, respecte... La pau no és un regal, la pau és un valor que construïm dia a dia. La pau no ÉS! La pau Es fa!”.


Abans i després de la lectura del manifest, l’acte va incloure la interpretació de quatre temes musicals a càrrec d’una formació que tot just fa un any que va donar-se a conèixer a Blanes: el Cor Santa Maria, formada per alumnes i pares i mares dels alumnes del Col·legi Santa Maria. El cor està dirigit per la soprano i professora de cant Noèlia Mora, qui va animar a tothom que li agradi cantar a unir-se a la formació vocal, estigui lligat o no a aquest centre educatiu del municipi.

Actualment formen part de la coral una vintena de cantaires, que assagen cada dijous de 20 a 21’30 h al Col·legi Santa Maria. Val a dir que ahir el Cor Santa Maria va cantar acompanyat dels músics de saxo i el trombó Joan Barroso i Sergi Reyes, que van intervenir en alguna de les quatre peces que van oferir: la coneguda peça Angels co-escrita pel cantant Robbie Williams; l’animada Wade in the Water; la popular Oh, When The Saints Go Marshin in! i la canço africana que van interpretar en aquesta llengua Siyahamba Syb.

Els actes de la Setmana per la Pau 2014 de Blanes es tancaran aquest divendres, 31 de gener, amb el Lliurament de Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món que s’allotjarà avui a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.

Data de realització: 01/31/2014 | Data de la darrera actualització: 01/31/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300