Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova els pressupostos amb un acord PSC-PP


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2014 12:21:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple aprova els pressupostos amb un acord PSC-PP

La sessió va estar marcada per la nombrosa presència de membres de la PAH, ja que es presentava la moció per sancionar les entitats bancàries amb pisos buits, que es va aprovar

El ple del mes de gener de l’Ajuntament de Blanes va tenir ahir al vespre tres principals punts d’interès. Un d’ells era la resolució de les al·legacions presentades contra el pressupost del 2014 perquè es pogués aprovar de nou, un punt que finalment va prosperar amb l’acord a què han arribat el PSC a l’equip de Govern i el PP. La resta de membres del ple van votar en contra en aquest punt.

L’acord PSC-PP inclou bàsicament 6 punts: destinar l’import de 197.623 euros que percebrà l’Ajuntament per una subvenció que ara li ha estat reconeguda a dos objectius. Per un costat 150.000 euros aniran per a la construcció del nou camp de futbol de la Ciutat Esportiva. I per l’altra, els més de 47.000 euros restants a millorar diverses instal·lacions esportives

  Un altre punt de l’acord preveu destinar un mínim de mig milió d’euros de la quota d’inversions en clavegueram a l’arranjament de la Rambla Joaquim Ruyra, que es recuperarà en part per la subvenció del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis. També es preveu obrir una partida de 20.000 euros per fer les revisions mèdiques als membres de les entitats esportives, mentre que uns altres 20.000 euros a la partida de cultura per millorar l’oferta cultural

  També s’ha acordat que durant l’exercici pressupostari PSC i PP treballaran per millorar l’accessibilitat i seguretat en la cruïlla d’accés a Ca la Guidó des de la carretera de Blanes a Tordera. Per últim, tots dos grups municipals consensuaran els carrers que es milloraran a les campanyes de renovació d’asfaltat amb càrrec als pressupostos del 2013 i el 2014.

  Com dèiem, el suport del PP a l’equip de govern va ser la qüestió més comentada pels diferents portaveus al llarg del ple. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va criticar l’acord a què havien arribat dos partits d’ideologies tan diferents; Joan Salmeron (EUiA-ICV) també va ser especialment dur amb el PSC, igual que Joaquim Torrecillas (CiU), que va posar en dubte alguns dels arguments esgrimits per l’equip de govern.

  Per la seva banda, des del PP Josep Llambí va remarcar que es tractava de treballar pel poble i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va recordar que tots els regidors a l’Ajuntament estan legitimats.


  Moció per sancionar les entitats bancàries

  Un altre dels temes destacats va ser la moció presentada pel PSC, EUiA-ICV i la regidora no adscrita en nom de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per sancionar les entitats financeres i altres empreses propietàries de pisos que estiguin permanentment desocupats a Blanes.

  Val a dir que, pràcticament durant tota la sessió, va haver una nombrosa presència de membres i simpatitzants de la PAH a la sala de plens, que lluïen les característiques samarretes verdes amb el logo “Stop Desnonaments”.

  L’aprovació de la moció, que va comptar amb el suport de tots els grups polítics, llevat del PP que es va abstenir, va ser seguida pel desplegament de dues pancartes amb un altre dels lemes que han fet coneguda la plataforma: “Sí que es pot”.

  Al terme de la sessió plenària, en l’apartat de precs i preguntes obert a la participació del públic assistent, diverses persones van intervenir per parlar sobre aquest tema, entre elles la portaveu de la PAH de Blanes, Emma Torres, que va demanar que es faci un seguiment de la moció aprovada a través de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge.


  Resta de punts a l’ordre del dia i punt per urgència

  Pel que fa a la resta de punts a l’ordre del dia amb debat al ple, l’autorització i delegació de la contractació per a la construcció i explotació d’un camp de futbol a la Ciutat Esportiva es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV i la regidora no adscrita, així com l’abstenció de CiU. Per la seva banda, l’aprovació provisional d’un projecte de modificació del Pla Urbà en l’àmbit d’una finca a tocar de la carretera d’accés a la costa brava es va aprovar per unanimitat.

  Abans de passar a la part de control, es va entrar un punt per urgència per aprovar unes modificacions de crèdit del pressupost 2014 que va suscitar un llarg debat tant a l’hora d’acceptar la seva urgència com pel seu contingut. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i PP i els vots en contra de la resta de grups polítics.

  Respecte les altres tres mocions que es van debatre al ple, la presentada per CiU per recolzar la proposició de llei per delegar a la Generalitat la competència perquè es pugui celebrar la consulta per la independència va ser rebutjada pels vots en contra del PSC i PP. En canvi, la proposta d’acord presentada pel PSC i EUiA-ICV sobre la distribució del fons de cooperació local de Catalunya de l’any passat es va aprovar per unanimitat. També es va aprovar amb un suport unànime la moció d’EUiA-ICV per impulsar l’activitat econòmica i reactivar els locals comercials buits de Blanes.

  Data de realització: 01/31/2014 | Data de la darrera actualització: 01/31/2014

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300