Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes lliura 58 bicicletes per a col·lectius desfavorits


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2014 11:57:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logotip d'una bicicletaBlanes lliura 58 bicicletes per a col·lectius desfavorits

L’Ajuntament ha lliurat les bicicletes recollides i guardades per la Policia Local al programa “Bicis per a la vida” on participen les Fundacions Alberto Contador i Seur, entre d’altres

L’Ajuntament de Blanes va lliurar ahir dilluns un total de 58 bicicletes al programa “Bicis per a la vida”, un acte que van encapçalar la regidora de Policia Local, Activitats i Via Pública, Sol Zamora; el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; i els col·laboradors actius amb la Fundació SEUR a Catalunya, Diego Gómez i Montse Donaire.

A finals de l’any passat l’Ajuntament de Blanes -a través de la Policia Local- i la Fundació Alberto Contador van signar un conveni de col·laboració per formalitzar la cessió de les bicicletes, que s’han destinat al programa “Bicis per a la vida” . En aquest programa participen la Fundació Alberto Contador, la Fundació SEUR, l’Associació de Minusvàlids de Pinto (Madrid) i la Fundació Ananta.


La Fundació SEUR va enviar un tràiler a Blanes ahir al migdia per fer la recollida de les bicicletes, que posteriorment es traslladaran a la seu de l’Associació de Minusvàlids de Pinto, ja que són els seus usuaris els qui s’encarreguen de fer les reparacions que calguin per posar-les a punt abans d’enviar-les. El lloc de recollida de les bicicletes va ser un magatzem on la Policia Local les tenia dipositades a l’espera que la Fundació Alberto Contador les vinguessin a recollir.

Una idea promoguda per la Policia Local de Blanes

Les bicicletes que han estat lliurades fa temps que van ser retirades de la via pública per la Policia Local de Blanes perquè estaven abandonades i no ha estat possible localitzar els seus propietaris. En aquest cas, a diferència de les motos o els cotxes, és molt difícil poder esbrinar qui és el propietari d’una bicicleta ja que, llevat que estigui degudament identificada –una pràctica que darrerament està començant a ser més habitual-, no hi ha cap manera de poder anar a cercar-lo.


Per aquest motiu, la llei marca que les bicicletes s’han de tractar com qualsevol altra tipus d’objectes perduts com els que també estan en dipòsit a la Policia Local i l’Ajuntament de Blanes. La custòdia en prevenció que hi hagi algú que pugui anar que vingui a reclamar un objecte perdut -o, en aquest cas, una bicicleta- s’allarga durant dos anys. Passat aquest temps reglamentari d’espera, el què es feia fins ara amb les bicicletes era destruir-les.

En aquest sentit, segons el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia: “Des de la Policia Local ens semblava que era una llàstima que aquestes bicicletes que encara podien aprofitar-se perquè les utilitzés una altra persona fossin destruïdes. N’hi ha moltes que estan en perfecte estat i d’altres que, amb una posada a punt, segur que podien tornar a estar en servei”. A partir d’aquí, després de fer diverses indagacions, es van posar en contacte amb la Fundació Alberto Contador, que és qui es va comprometre i responsabilitzar de recollir les bicicletes abandonades, posar-les a punt i donar-les a llocs desafavorits, mitjançant la signatura d’un conveni que es va formalitzar l’octubre passat.

Programa “Bicis per a la vida”

“Bicis per a la vida” és una iniciativa conjunta de l’Associació de Minusvàlids Pinto”, la Fundació Alberto Contador, la Fundació Ananta i la Fundació SEUR, consistent en la reparació de bicicletes en un taller que dóna treball a persones discapacitades, per a la seva posterior distribució gratuïta a col·lectius desfavorits. El grup de beneficiaris de les bicicletes és molt nombrós; des de persones amb discapacitat del municipi de Pinto i rodalies, fins a col·lectius en risc d’exclusió social.


El programa “Bicis per la vida” va permetre que al llarg de l’any 2013 cinc persones amb discapacitat de l’Associació de Minusvàlids de Pinto s’integressin en formació permanent dins del programa d’habilitats laborals i socials. A més a més, unes altres tretze persones amb discapacitat van formar part de programes de formació en habilitats socials i de la vida diària.

D’altra banda, durant l’any passat també es van destinar cinc voluntaris -tres d’ells amb un perfil formatiu i professional específic en reparació de bicicletes- i cinc voluntaris més per recolzar els processos i tasques pròpies del taller. Aquest treball va permetre preparar més de 200 bicicletes per lliurar-les als infants més desfavorits tant de l’estat espanyol com de països en vies de desenvolupament, com per exemple Senegal i Marroc.

Data de realització: 02/04/2014 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300