Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Compartir la lluita contra el càncer familiars i malalts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/05/2014 01:18:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Compartir la lluita contra el càncer familiars i malalts

L’AECC de Blanes va organitzar ahir una xerrada sobre aquest tema amb el psicòleg Josep Soler, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer que s’escau cada 4 de febrer, la junta local de Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Càncer va organitzar una xerrada que es va allotjar ahir al vespre a la sala d’actes del Centre Catòlic. Presentada sota el títol La família i el malalt: una lluita compartida, l’acte va anar a càrrec del psicòleg de l’AECC Josep Soler, que s’encarrega de donar suport emocional tant als malalts de càncer com als seus familiars.


Josep Soler va centrar la seva xerrada en parlar sobre com viu la família del malalt tot el procés, que trastoca cada llar on afecta. En aquest sentit, va explicar que tothom que es troba en aquesta situació pateix no tan sols perquè de vegada se sent impotent de no poder ajudar la persona estimada, sinó també perquè no sap si el malalt és realment sincer quan explica com se sent o –en recíproca estimació- no diu la veritat per no amoïnar la família.

El psicòleg també va parlar dels voluntaris i voluntàries que fan tasques de suport envers la família i el cuidador principal del malalt. Un suport que, tal i com va remarcar, pot ajudar encara millor els pacients en determinades ocasions perquè amb el voluntariat no hi ha el lligam emocional que en canvi sí que tenen els familiars.

En tot cas, tant si es tracta d’un familiar com d’un voluntari, Josep Soler els va recomanar que tractessin els malalts sent positius, però tampoc sense enganyar o sent falsament optimistes. Per contra, el sentiment natural que desperta la malaltia d’estar tristos o enfadats tot el dia cal evitar-los perquè, en definitiva, no fan sinó empitjorar-ho tot.


Per reblar les seves paraules, el psicòleg va projectar el curtmetratge La vuelta a la tortilla, dirigit el 2013 per l’actor Paco León, emmarcat en la iniciativa #MotivosParaCelebrar, els beneficis de la qual es van destinar a la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica per a la creació de la II Beca d’Investigació SEOM-Buckler 0,0. El curtmetratge solidari és una història d’amor emmarcada dins la vida d’una dona jove que està acabant un tractament de càncer de mama, una mirada positiva, tendra i plena d’esperança.


Per últim, també es va oferir al públic assistent el vídeo que recull el lipdub rodat a finals de l’any passat a Girona, en una experiència organitzada per la delegació de Girona de l’AECC. La propera activitat que ha organitzat la junta local de Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Càncer serà el sopar anual de col·laboradors i voluntaris que es farà el set de febrer.
Data de realització: 02/05/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300