Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre s’omple amb l’espectacle de la Casa de Andalucía


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2014 03:48:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre s’omple amb l’espectacle de la Casa de Andalucía

L’entitat va celebrar el Dia d’Andalusia amb un espectacle que va incloure un homenatge a Pedro Pérez, el blanenc d’origen cordobès que porta més anys empadronat, des del 1950

Com ja és habitual cada vegada que la Casa de Andalucía de Blanes celebra el Dia d’Andalusia, el Teatre es va omplir dissabte passat de dalt a baix de públic. Enguany l’esdeveniment s’ha avançat un xic al calendari, ja que aquesta celebració es commemora el 28 de febrer.

Segons va explicar el president de l’entitat blanenca, Juan Antonio Ortiz, quan van assabentar-se que uns artistes de renom feien bolos molt a prop d’aquí aquests dies i van poder lligar l’actuació, van decidir avançar la celebració un xic. Aquests artistes, els convidats de gala de la nit, eren els cantants Miguel de Tena i Rubito, acompanyats a la guitarra per Antonio Carión, que van protagonitzar la segona part de l’espectacle de dissabte passat.

Com dèiem, un cop es van obrir les portes del Teatre, aquest es va omplir de gom a gom. Això no cal dir que és un motiu d’alegria per a la Casa de Andalucía, que des de finals de l’any passat també ha revifat la seva activitat al haver estrenat nova seu a l’antic pavelló dels Pins.


Un complet espectacle de dansa i cant

La celebració del Dia d’Andalusia va comptar, com també és habitual, amb la impecable conducció d’un mestre de cerimònies d’excepció, apreciat i estimat per la concurrència. Es tracta de l’Antonio Martín, que va avançar al nombrós públic assistent quin seria el programa de la nit, començant pel què ja és un costum en aquesta celebració.

Amb tots els espectadors en peu, el Coro Rociero Bahía de Blanes va interpretar en primer lloc l’himne d’Andalusia i després l’himne de Catalunya, Els Segadors. Poc després, va començar un més que complet espectacle, primer amb les cançons del cor i després amb els quadres de ball de la Casa de Andalucía de Blanes.


Durant gairebé una hora i mitja, una cinquantena de balladors i balladores de l’entitat van anar provocant llargues ovacions i aplaudiments entre els assistents; des dels més experimentats fins els més veterans, passant per les menudes, que ja apunten maneres.

Homenatge a Pedro Pérez, blanenc des de l’any 1950

Abans de la mitja part de la vetllada arribaria un dels moments més emotius de la nit. Cada any la Casa de Andalucía dedica la celebració a una província, i aquest 2014 ha estat el torn de Córdoba. Per aquest motiu, es va homenatjar Pedro Pérez Salazar, nascut a Almedinilla, a la província de Córdoba el 31 de desembre de l’any 1930.

Recomanat per un dels seus nou germans que ja era aquí treballant a l’antiga SAFA, amb tan sols 19 anys va arribar a Blanes, d’on ja no va marxar: “No vaig tenir dificultats, perquè el meu germà treballava a la SAFA i vaig venir amb una carta de feina –va explicar Pedro Pérez- Vaig arribar a Blanes el 13 de maig de l’any 1950 i el dia 14 vaig entrar a formar part de la plantilla, i vaig treballar-hi fins el 31 de desembre de 1988”

En primer lloc, Pedro Pérez va ser homenatjat per l’Ajuntament de Blanes representat pel seu alcalde, Josep Marigó, qui li va lliurar un quadre amb tres reproduccions de la Font Gòtica, que és el màxim guardó que es lliura a les persones que han destacat per la seva trajectòria i treball envers el municipi.


Després que el proper mes de maig farà 64 anys que va arribar a Blanes, Pedro Pérez se sent català i blanenc pels quatre costats, ja que van acabar venint la resta dels seus germans, i va formar la seva pròpia família al costat de la seva dona, Montserrat Artoy, amb qui va tenir 3 fills.

Actualment ja compta amb 10 nets i 2 besnéts i el proper 25 de desembre celebrarà els 60 anys de casat, tant enamorat de la seva dona com el primer dia. De fet, aquest darrer detall va quedar força clar a tota la concurrència que estava aplegada dissabte al Teatre, ja que li va dedicar una emocionada poesia a la seva dona, la Montserrat, una declaració d’amor que va ser reblada per un sentit i llarg aplaudiment.

El torn d’homenatges i agraïments es va completar quan el president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz, va lliurar un ram de flors a la professora dels quadres de ball de la Casa de Andalucía, Eva Amor, en agraïment a la seva magnífica tasca.

Data de realització: 02/10/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300