Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza 10 xerrades educatives pels pares i mares d’alumnes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/11/2014 11:38:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes organitza 10 xerrades educatives pels pares i mares d’alumnes

El cicle tracta temes triats per les AMPAS dels centres escolars: internet i les xarxes socials, l’acompanyament al dol, educar sense crits, la salut sexual, o bé les addiccions a l’alcohol, el tabac i les drogues, entre d’altres

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes organitza cada any una Guia de Recursos Educatius amb activitats adreçades als alumnes, així com als pares i mares d’alumnes dels centres escolars d’arreu del municipi. Una d’aquestes activitats és el Cicle de Xerrades. Espai de Debat, que aquest 2014 està previst que s’allargui fins el juny.

Aquest cicle s’organitza a petició de les AMPAS i ja fa molts anys que s’organitza a Blanes de manera ininterrompuda, ja que es tracta d’una activitat que es valora molt positivament pels pares i mares. Aquest curs 2013-2014 el cicle inclou 10 xerrades, 3 més que el curs passat, i s’estan allotjant a 3 centres: l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola d’Educació Especial Ventijol i l’Escola Sa Forcanera.


Les xerrades estan adreçades específicament als pares i mares dels alumnes, i els temes que es tracten estan escollits precisament des de les mateixes AMPAS dels centres. El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha apostat per mantenir la continuïtat del programa, ja que es treballen aspectes d’interès relacionats amb l’educació dels fills, principalment en àmbits relacionats amb la psicologia i la salut.

Es tracta de qüestions com ara quan cal portar els nens i nenes al metge, millorar la capacitat d’esforç, internet i les xarxes socials, l’acompanyament al dol, o bé les drogues, entre d’altres temes que formen part del cicle d’aquest any. Tots aquests temes intervenen directament en la formació dels nens i nenes com adults més responsables amb la societat. Per tractar totes aquestes qüestions, les xerrades s’encarreguen a professionals coneixedors dels temes triats, i amb un currículum suficientment diversificat per assolir els objectius del programa. El cicle de xerrades, que es va encetar a finals de gener, s’ha programat perquè tingui lloc al llarg d’aquests mesos i finalitzarà a principis de juny.

La primera xerrada va tractar sobre salut sexual per a nois i noies amb discapacitat i la segona sessió, que es va fer durant la primera setmana de febrer, es va centrar en parlar de les drogues en el seu sentit més ampli. És a dir: no tan sols cal entendre per drogues les substàncies estupefaents, sinó també el consum de fàrmacs, alcohol i tabac, ja que en definitiva del què es parla és d’addiccions. Per tractar aquest tema es va comptar amb la participació de Francesc Calvo, educador social i psicopedagog adscrit al Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Girona.

Durant la xerrada, Francesc Calvo va donar a conèixer dades prou preocupants, com per exemple que a Catalunya el consum puntual d’alcohol entre els joves comença entre els 14 i els 15 anys, que actualment un 55% de les addiccions són pel consum d’alcohol, i que el 85% dels adolescents l’han tastat en algun moment.

La resta de xerrades previstes són les següents :
  § Tema: Internet i les xarxes socials
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 20 de febrer a les 15’15 h
  Lloc: Escola Joaquim Ruyra

  § Tema: Relacions entre germans: rivals i confidents
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 6 de març a les 15’15 h
  Lloc: Escola Joaquim Ruyra
  § Tema: Quan cal portar els nostres fills al metge
   Ponent: Doctora Beatriz Fontalva i Carme Cubarsí – pediatra i infermera de pediatria respectivament
   Dia i Hora: dijous 20 de març a les15’15 h
  Lloc: Escola Joaquim Ruyra
  § Tema: Com fer front a les adversitats amb fills amb necessitats educatives especials
   Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia
   Dia i Hora: dijous 3 d’abril a les 20 h
  Lloc: Escola d’Educació Especial Ventijol
  § Tema: Com ajudar als nostres fills a millorar la capacitat d’esforç i l’autonomia
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 24 d’abril a les 19 h
  Lloc: Escola Sa Forcanera
  § Tema: Trencar els estereotips sobre la immigració
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 8 de maig a les 19 h
  Lloc: Escola Sa Forcanera
  § Tema: L’acompanyament al dol
   Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia
   Dia i Hora: dijous 22 de maig a les 19 h
  Lloc: Escola Sa Forcanera
  § Tema: Educar sense crits, sense càstigs
   Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia
   Dia i Hora: dijous 5 de juny a les 19 h
  Lloc: Escola Sa Forcanera
Data de realització: 02/11/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300