Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprendre a estimar sense renunciar a un mateix/a


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/19/2014 09:50:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aprendre a estimar sense renunciar a un mateix/a

Organitzada pel SIAD de l’Ajuntament de Blanes, la xerrada-col·loqui va omplir de gom a gom de públic la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal

Una vegada més, la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va registrar un ple absolut de públic interessat en assistir a una xerrada-col·loqui que, en aquest cas, va tenir lloc la tarda d’ahir dimarts. Organitzada pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, l’acte també va comptar amb la col·laboració de la Plataforma de Dones, la Biblioteca Comarcal i l’Associació de Dones Emprenedores.


Fotos: Anna Rosa Bou
La sessió es va encetar amb la presentació que va anar a càrrec de la directora del SIAD de Blanes, Montse Romera. Ella es va encarregar d’introduir la ponent de la xerrada-col·loqui, Maria José Romero Gallardo, fisioterapeuta, naturòpata i terapeuta racional-emotiva. Sota el títol genèric Com estimar sense renunciar a tu mateix/-a, la xerrada estava adreçada a totes les persones interessades en descobrir les claus essencials que cal tenir en compte per mantenir relacions amoroses sanes.


En aquest sentit, la terapeuta racional-emotiva va donar els ingredients principals d’una recepta perquè l’estimació no pugui esdevenir en una arma de doble fil que es giri en contra nostra. Maria José Romero va destacar, per exemple, que no es poden posar condicions a l’amor i que no hem de perdre el temps amb qui no vol dialogar ni negociar. És per això que no hem d’esperar miracles i no esforçar-nos en explicar a aquells que manifesten estimar-nos tot allò que és una obvietat.


També va recomanar el què solen ser les primeres pautes en aquest tema pel que fa a la psicologia: practicar l’individualisme responsable. Es tracta de saber diferenciar entre el sofriment que pot ser útil i el què és totalment inútil i, encara pitjor: auto-destructiu. Maria José Romero també va remarcar que tampoc val a practicar la victimització ni l’autocompassió i que no importa quant diguin que ens estimen, sinó com ho fan. La darrera recomanació també va ser prou taxativa: si la nostra integritat física i psicològica no es veuen alterades, podem accelerar i viure l’amor intensament, que d’això es tracta.
Data de realització: 02/19/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300