Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Institut Serrallarga acull el III Edulab Europeu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2014 11:28:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Institut Serrallarga acull el III Edulab Europeu

Es tracta d’una jornada que ha tingut lloc aquesta setmana al centre educatiu de Blanes, comptant amb la participació de professors, pares i alumnes d’ESO

En el marc del projecte DEAR (desenvolupant comunitats de confiança per a l’aprenentatge global) aquest passat dilluns 24 de febrer l’Institut Serrallarga de Blanes va allotjar el tercer EDULAB. Es tracta d’una iniciativa que forma part d’un projecte finançat per la Unió Europea i les autoritats locals de la comarca de la Selva, Gulbene (Letònica) i Neath Port Talbot (Gal·les). El seu objectiu és implementar noves estratègies locals en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament.

La jornada va aplegar un total de 36 participants: professors, pares, facilitadors i 21 alumnes de tercer d’ESO. Tots ells van reflexionar a l’entorn de la pobresa com a fet global i local, així com sobre la resposta que els participants plantejaven des del context educatiu i des del centre implicat. En aquest sentit, el paper dels facilitadors va ser el de conduir els grups a través de processos centrats en la personalitat creativa i innovadora per dissenyar una acció entre tots.


Com a fil conductor de la jornada es va comptar amb la participació de Salvador Gutiérrez, fundador de Gutiérrez Fleca i Pastisseria, amb 20 establiments a Blanes, Lloret i Malgrat, que ara formen part d’una altra empresa gironina, Pa Fi. En Salvador i el seu fill, Xavier Gutiérrez, van compartit amb tothom els orígens i la recepta del pa, entre d’altres coneixements.

A la cloenda de la jornada, els tres equips organitzats amb els joves, els professors i els pares van presentar les seves respectives propostes en diferents formats: un sistema d’intercanvi de coneixements, habilitats i curiositats entre alumnes, professors i famílies; l’ONG pa x tots organitzada pels alumnes per tal de fer propostes als professors i millorar les matèries; així com organitzar concursos mensuals relacionats amb el tema de la pobresa a l’institut. Finalment, també es va proposar fer un hort comunitari combinat amb una obra de teatre per difondre i compartir les tasques d’aquest hort amb la resta de membres de la comunitat educativa.
Data de realització: 02/27/2014 | Data de la darrera actualització: 02/27/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300