Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca celebra el Dia Mundial de la Poesia regalant poemes i penjant fulles poètiques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2014 11:03:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca celebra el Dia Mundial de la Poesia regalant poemes i penjant fulles poètiques

L’equipament cultural va penjar fa 15 dies un dibuix d’un arbre a mida real on tothom qui vol pot penjar-hi fulles amb poesies de creació pròpia o de grans autors

Un any més, la Biblioteca Comarcal de Blanes està festejant aquests dies el Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el 21 de març. Coincidint amb aquesta jornada, l’equipament cultural va celebrar-ho ahir amb especial intensitat, principalment a través de dues activitats.

D’una banda, es van començar a regalar prop de 200 punts de llibre amb poesies triades per les treballadores i treballadors de la Biblioteca Comarcal, que es van repartir entre tothom que es va adreçar ahir al Servei de Préstec. Les poesies, que continuaran regalant-se al llarg d’aquests dies fins que s’esgotin les existències, inclouen des de textos de Miquel Martí i Pol, Edgar Allan Poe o Joana Raspall, fins a poemes de Saturnino Valladares, Antonio Machado, Maria Mercè Marçal, Luis Cernuda, Góngora, Gustavo Adolfo Bécquer o Taigi, entre d’altres.


D’altra banda, es dóna la opció a tothom qui vulgui perquè participi en una altra original manera de celebrar el Dia Mundial de la Poesia. En aquest cas, es proposa als usuaris de la biblioteca que omplin amb poètiques fulles un gran arbre dibuixat a mida real que des de dijous està exposat al vestíbul principal, després que feia 15 dies que ja s’havia emplaçat a la sala de la Biblioteca Jove.

Es tracta, doncs, que s’omplin les fulles que se’ls facilita al mostrador de recepció amb poemes de creació pròpia o de grans autors, el què prefereixin. Després que l’activitat va ser especialment intensa ahir divendres, coincidint amb la celebració del Dia Mundial, ja han florit una trentena de fulles que llueixen a les gegantines branques, gràcies a les aportacions de petits i grans.


El gegantí dibuix de l’Arbre de la Poesia estarà exposat al vestíbul de la Biblioteca Comarcal fins a finals d’aquest mes de març. El Dia Mundial de la Poesia va ser proposat l’any 2001 per la UNESCO i se celebra el 21 de març perquè coincideixi amb l’equinocci de primavera. Quan es va declarar, el seu propòsit era consagrar la paraula essencial i la reflexió sobre el nostre temps.


Data de realització: 03/22/2014 | Data de la darrera actualització: 03/22/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300