Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes el documental “mediTRIrrani Solidari”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2014 11:53:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MEDITRIRRANI 2Es presenta a Blanes el documental “mediTRIrrani Solidari”

El documental sobre l'experiència viscuda l’any passat per Albert Torrent i 7 joves de programes d’AD Iniciatives Socials també es presentarà a Girona i Portbou

Encara hi ha molts blanencs que tenen present la jornada que s’iniciava a trenc d’alba en aquesta vila el 5 d’octubre de l’any passat, i que va finalitzar aquell mateix vespre a Portbou. Es tractava del “mediTRIrrani Solidari” que va protagonitzar el torderenc resident a Blanes, Albert Torrent –membre del Club Triatló Blanes-, acompanyat de set joves de programes d’AD Iniciatives Socials que formaven part de l’equip tècnic i d’acompanyament de l’esportista.


Albert Torrent i el seu flamant equip de suport van recórrer la Costa Brava de forma innovadora, unint tot el dibuix d’aquest paratge des de Blanes fins a Portbou nedant, pedalant i corrent. Durant aquella jornada, un equip de filmació es va encarregar d’immortalitzar la jornada i s’ha editat un documental que ahir es va projectar públicament per primera vegada a Blanes, ja que un dels organismes que va col”laborar en el projecte va ser l’Ajuntament d’aquest municipi.

L’estrena es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on també van assistir els protagonistes d’aquesta iniciativa. I és que no tan sols es tracta d’un documental més d’esport en el marc espectacular dels paisatges de la Costa Brava: és un projecte que parla de valors, de la importància d’aconseguir un objectiu amb l’ajuda i col·laboració d’uns nois que, en molts casos, mai no havien experimentat la deliciosa esgarrifança que es pot viure veient sortir el sol arran de mar.


Tant en el documental com durant el col·loqui que va seguir ahir a la seva projecció, els joves que van acompanyar l’esportista en aquella jornada van explicar com ha canviat la seva vida i la seva escala de valors arran d’haver viscut l’experiència. Així, tant l’Oscar com la Judit, van destacar que, des de llavors, ara s’han proposat fer coses que mai no havien pensat que serien capaços de dur a terme.

Per la seva banda, el motor de tot plegat, Albert Torrent, va explicar que la idea de fer el documental va sorgir per poder expressar de la millor manera possible com és possible trametre el valor de la confiança, el què es coneix com l’efecte Pigmalió. Es tracta, en definitiva, d’entendre l’esport com un mitjà de desenvolupament social, unint en un sol projecte esport, valors i natura.


Potser el què ha ajudat Albert Torrent a ser capaç de fer realitat aquest projecte, ha estat la seva pròpia convicció que tot és possible, tal i com remarca a la dedicatòria final del documental: “Als meus pares i els meus germans, per ensenyar-me a lluitar pels meus somnis”. El documental “mediTRIrrani Solidari” es projectarà el 27 de març a la Universitat de Girona i el 29 de març a Porbou.

Data de realització: 03/22/2014 | Data de la darrera actualització: 04/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300