Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AECC de Blanes celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/31/2014 12:19:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AECC de Blanes celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon

En motiu d’aquesta jornada que s’escau el 31 de Març, l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Blanes va muntar dissabte passat dues taules informatives

El Dia Mundial contra el Càncer de Còlon es commemora tots els anys coincidint amb el 31 de març. Es tracta d’una jornada de sensibilització, d’informació i ajuda per a totes aquelles persones que pateixen aquest tipus de tumor, i que posa l’accent fonamentalment en la prevenció com a mitjà per poder combatre’l.

Per aquest motiu, l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Blanes va organitzar dissabte passat al matí dues taules informatives que va instal·lar al Mercat de Fruita i Verdura del passeig de Dintre. Una estava situada davant la façana de l’Ajuntament de Blanes, i l’altra a tocar del carrrer Muralla.


A les taules informatives, a banda de repartir informació sobre aquest tipus de càncer així com de la mateixa associació, es va aprofitar per vendre loteria de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer i es van instal·lar sengles guardioles per recaptar fons econòmics per a l’entitat.

El Càncer de Còlon, el 2on més freqüent en les dones i el 3er en els homes

La detecció a temps del càncer de còlon es pot curar en el 90% dels casos, per aquest motiu s’incideix especialment en què es participi al programa de cribatge o detecció precoç del càncer colorectal, dirigit als homes i dones d’entre 50 i 69 anys, el període d’edat de més risc i en la que la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. Amb determinats hàbits saludables, es pot reduir la probabilitat de desenvolupar pòlips en el còlon. La inactivitat física i una dieta pobra en fibra i rica en greixos afavoreixen el desenvolupament d’aquestes lesions.


El càncer colorectal és el més freqüent en la població, i afecta els dos sexes. És el segon tumor més freqüent en les dones després del de mama, i el tercer en els homes, després dels de pròstata i pulmó. La seva freqüència augmenta amb l’edat i la majoria dels casos se solen donar per sobre dels 50 anys.

Gairebé sempre es pot descobrir a través d’una colonoscòpia en les etapes més primerenques, quan és més curable. Si el tumor es detecta a temps, la probabilitat que el tractament sigui eficaç i la malaltia remeti és del 90%. Amb els exàmens de detecció sistemàtica del càncer de còlon sovint es poden trobar pòlips abans que es tornin cancerosos.


L’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Blanes també va celebrar divendres passat la presentació del programa Molt Per Viure que es va allotjar a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de Blanes. La jornada es va completar amb una xerrada sobre el tractament hormonal del càncer de mama, que va anar a càrrec de la doctora Gemma Viñas, oncòloga de l’Institut Català d’Oncologia de Girona.
Data de realització: 03/31/2014 | Data de la darrera actualització: 03/31/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300