Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou la tasca educativa de les Escoles Bressol municipals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2014 12:18:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou la tasca educativa de les Escoles Bressol municipals

Avui s’ha inaugurat una exposició divulgativa a la Biblioteca Comarcal i a finals de mes s’han organitzat activitats al passeig de mar, així com jornades de portes obertes als centres

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb les Escoles Bressol Municipals, han organitzat diverses activitats que es faran durant aquest mes d’abril. L’objectiu és donar a conèixer la tasca educativa que es realitza en aquests centres amb els infants i les seves famílies, sobretot de cara a la pre-inscripció del proper curs 2014-2015 que es farà del 5 al 16 de maig.

Blanes compta amb tres escoles bressol de titularitat municipal -Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera- que ofereixen atenció a infants del primer cicle d’educació infantil, és a dir, dels 0 als 3 anys. La primera infància és una etapa decisiva en la formació de les capacitats cognitives, socials i motrius. Per aquest motiu, els nens i nenes reben un tracte molt individualitzat per part de les educadores, que els acompanyen tot respectant el seu propi ritme d’aprenentatge.


El què també es pretén és que la ciutadania apreciï el valor afegit educacional que significa matricular els seus nens i nenes a l’escola bressol municipal. Actualment hi ha matriculats 38 alumnes a l’Escola Bressol de La Plantera, que compta amb 40 places; hi ha 50 nens i nenes a l’Escola Bressol de Can Borell -la capacitat màxima de què disposa-; i a l’Escola Bressol de Ca la Guidó hi ha 19 alumnes del total de 33 places que hi ha.

La principal novetat que hi ha hagut aquest curs 2013-2014 a les escoles bressol públiques de Blanes ha estat la posada en marxa d’un nou servei de menjador al centre de Ca la Guidó, l’únic d’aquest nivell educatiu que encara no en disposava.

Exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal

El tret de sortida del seguit d’activitats que es faran durant aquest mes d’abril s’ha fet aquesta setmana, amb la posada en marxa de l’exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal, que s’ha inaugurat avui al matí. L’acte l’ha encapçalat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada de membres dels equips directius i educadores dels centres públics que hi ha a la població, així com d’altres regidors del consistori.

Allotjada a la Biblioteca Comarcal de Blanes, la mostra és la principal novetat d’entre les activitats que habitualment ja s’organitzen a la vila per donar informació sobre l’educació que s’imparteix en aquests centres. A través de la visita a l’exposició, es vol destacar el servei d’ajut que s’ofereix a les famílies en el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. Així, en el dia a dia de les escoles bressol hi ha activitats i situacions que permeten desenvolupar totes les capacitats dels infants i donar resposta a les seves necessitats.


L’exposició està distribuïda en diferents espais, de manera que als plafons s’hi recull fotogràficament les activitats que realitzen els infants, acompanyades d’una breu descripció explicativa. Per la seva banda, en les vitrines hi ha una mostra del material didàctic que s’utilitza en aquests centres, partint de la metodologia que es basa en les aules temàtiques.

També est pot observar què es fa diàriament amb els nadons, els més petits de l’escola, de 0 a 1 any d’edat. El treball d’iniciació a la llengua anglesa està recollit en una altra vitrina amb el material que s’utilitza i, finalment, també s’exposa la documentació interna, així com la normativa de les escoles.

Jornades de Sensibilització i de Portes Obertes

Les activitats per donar a conèixer la tasca educativa que es fa a les escoles bressol es completaran del 27 al 30 d’abril amb sengles jornades adreçades principalment als pares i mares acompanyats dels infants. La primera d’elles tindrà lloc el diumenge dia 27, amb una Jornada de Sensibilització que s’allotjarà de 10 a 14 h del matí al passeig de mar, a l’alçada del carrer Ample.

L’equip de professionals de les Escoles Bressol Municipals prepararà diversos tallers, activitats de manipulació, experimentació amb diferents tipus de material, creació de manualitats. El què es vol aconseguir és que la jornada sigui un espai de trobada on es pugui experimentar, preguntar i conèixer de més a prop la tasca que es fa en aquests centres.


Aquest és el segon any consecutiu en què s’organitzarà la Jornada de Sensibilització, després que temps enrere s’havia fet regularment. L’any passat, la recuperació d’aquest activitats va ser un èxit de participació, ja que van participar-hi unes 1.200 persones.

Per completar tota la informació i resoldre in situ els dubtes que puguin haver, del 28 al 30 d’abril es faran sengles Jornades de Portes Obertes en tots tres centres. El dilluns dia 28 serà a l’Escola Bressol de Can Borell; el dimarts dia 29 a l’Escola Bressol de La Plantera; i el dimecres 30 d’abril a l’Escola Bressol de Ca la Guidó. En tots tres casos l’horari serà el mateix: de 18 a 20 h.
Data de realització: 04/05/2014 | Data de la darrera actualització: 04/05/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300