Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

XXXIII Trobada de Delegats de La Selva de l’Associació de Donants de Sang


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2014 10:30:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

XXXIII Trobada de Delegats de La Selva de l’Associació de Donants de Sang

Durant la reunió de treball es va constatar el descens del nombre de donacions registrada el darrer any arreu de comarques gironines, entre d’altres dades

La Casa del Poble va acollir dissabte passat la 33a Trobada de Delegats de la comarca de la Selva que representen l’Associació de Donants de Sang de Girona en aquest territori. La reunió de treball va aplegar una cinquantena de persones i la van encapçalar el president de l’entitat, Marc Ibars, així com Joan Ribó, responsable de la comarca, així com Carme Valls i Josefina Canaleta en representació dels delgats de Blanes, entre d’altres.


A Blanes l’Associació de Donants de Sang de Girona compta amb cinc delegades. A banda de Carme Valls i Josefina Canaleta, també ho són Gemma Pérez, Maria Rosa Grau i Maria Lluïsa Bentolín. Durant la trobada es va informar sobre les dades més destacades sobre les jornades de donacions efectuades durant el darrer any, així com una comparativa respecte l’exercici anterior.

En aquest sentit, es va constar que l’any 2013 arreu de comarques gironines es van recollir un total de 31.496 bosses de sang, mentre que l’any 2012 van ser 33.215, la qual cosa significa que hi ha hagut un descens de 1.719 bosses de sang durant el darrer any. A la comarca de la Selva l’any 2013 es van recaptar 6.307 bosses de sang, mentre que al 2012 van ser 6.991, de manera que el descens del nombre de bosses ha estat de 684.


Aquesta davallada també es constata en general arreu de les poblacions selvatanes, llevat de comptades excepcions. Així, a Blanes el total de bosses recollides l’any passat van ser 1.034, 315 menys que al 2012. Per contra, poblacions com Arbúcies, Santa Coloma de Farners o Sils, entre d’altres, van registrar l’any passat un major nombre de donacions respecte al 2012.

Altres dades que es van donar a conèixer durant la trobada celebrada a Blanes van ser els resultats obtinguts a les Maratons de Donació de Sang que es van organitzar arreu de comarques gironines durant el 2013. L’any passat se’n van fer 11, que van significar un total de 3.890 donacions i 330 oferiments. Sobre aquestes jornades, també es van donar dades estratificades sobre el nombre d’homes i dones que van efectuar les donacions, així com la piràmide d’edats, que reflecteix que el major nombre de donacions correspon a la franja d’entre els 35 i els 44 anys.


Per últim, es va fer un repàs de les activitats extraordinàries que ha programat durant aquest 2014 l’Associació de Donants de Sang arreu de Catalunya. Un dels esdeveniments més destacat serà la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang i el 8è Simposi de l’entitat que tindrà lloc el 14 de juny a Tortosa. L’agenda anual es tancarà el 4 d’octubre a Girona, amb la IV Jornada de Delegats que s’acollirà al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.
Data de realització: 04/07/2014 | Data de la darrera actualització: 04/07/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300