Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Beneficis de la Musicoteràpia en el Pàrkinson


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2014 11:27:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Beneficis de la Musicoteràpia en el Pàrkinson

Coincidint amb el Dia Mundial per lluitar contra aquesta malaltia que s’escau l’11 d’Abril, l’Associació Catalana Pàrkinson Blanes va organitzar una xerrada informativa

L’Associació Catalana Pàrkinson Blanes de la Selva i l’Alt Maresme està celebrant durant aquests dies diverses activitats en motiu del Dia Mundial per lluitar contra aquesta malaltia. Coincidint precisament amb aquesta commemoració internacional que s’escau l’11 d’abril, divendres passat va organitzar una xerrada informativa que es va allotjar al Centre Catòlic de Blanes.

Abans de donar pas a la xerrada la presidenta de l’entitat, Antònia Escalé, va agrair la presència a tots els assistents que omplien la sala i va introduir la ponent de la xerrada així com el tema que tractaria. En aquest sentit, Antònia Escalé va recordar que les teràpies físiques, la logopèdia i la musicoteràpia són aquells elements afegits amb la voluntat del pacient que contribueixen a seguir lluitant contra el pàrkinson, ja que la medicació pot ajudar en un 50% i la resta depèn de tot això.


Musicoteràpia: Importància i Beneficis

Presentada sota el títol Musicoteràpia en el Pàrkinson: Importància i Beneficis, la xerrada va anar a càrrec de la doctora Maria Rosa Gutiérrez, metgessa de família i musicoterapeuta. Al llarg de la sessió, que va comptar amb una nodrida presència de públic, la doctora va parlar de la bona combinació entre al música i la malaltia de pàrkinson. Ho va fer de manera molt amena i entenedora, assequible per a tothom.

De fet, va encetar la xerrada de forma prou explícita: va posar en marxa la gravació d’un tema de música clàssica molt animat i, només amb gestos, va convidar la gent a seguir el ritme picant amb les mans i els peus alternadament durant gairebé dos minuts. En acabat, va destacar que, durant aquesta estona, tothom s’havia mogut i activat coordinant els seus moviments seguint les seves instruccions tot i que no havia articulat cap paraula.


La doctora Gutiérrez va explicar també que la música havia aconseguit despertar emocions i atreure l’atenció de tothom sense parlar, ja que aquesta és precisament la seva principal virtut: és un llenguatge que permet comunicar-nos sense paraules. En definitiva, el què volia destacar la musicoterapeuta era que la música havia provocat un estímul-resposta especialment interessant en el tractament de moltes malalties, entre elles el pàrkinson.

Amb tot, la ponent també va voler deixar clares un parell de qüestions: la musicoteràpia, per ella mateixa, no és una mena de màgia que pot curar: es tracta d’una teràpia no farmacològica com poden ser la rehabilitació o la logopèdia, és a dir: que complementa altres teràpies. D’altra banda, també va destacar que el seu efecte terapèutic principal és que millora aspectes de la nostra salut física, mental o emocional. És precisament per això que està indicada per a moltes coses.

Altres actes en motiu del Dia Mundial del Pàrkinson

Els actes organitzats per l’entitat en motiu del Dia Mundial del Pàrkinson continuaran el proper diumenge 27 d’abril. Ho faran amb una taula informativa que s’instal·larà al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample. Allí es lliurarà informació sobre la malaltia i sobre les activitats que es realitzen a la seu de l’entitat. També està previst que, com cada any, es faci una caminada fins a la Roca de Sa Palomera.


La celebració es tancarà el divendres 16 de maig amb un dinar de germanor que comptarà amb la participació de tots els socis com a cloenda del Dia Mundial del Pàrkinson. El cicle també ha inclòs una taula informativa que es va instal·lar el passat 5 d’abril a Lloret, així com amb sengles Jornades de Portes Obertes que es van fer al local que l’entitat té a Blanes del 7 a l’11 d’abril.
Data de realització: 04/13/2014 | Data de la darrera actualització: 04/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300