Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cervesa Marina inaugura instal·lacions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/05/2014 04:23:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cervesa Marina inaugura instal·lacions

En només tres mesos, l’empresa blanenca ha quadruplicat la producció que ja s’exporta arreu de tot l’estat, Estats Units i Nova Zelanda, i aviat arribarà a Itàlia i Gran Bretanya

Aquest passat dissabte l’empresa de Blanes Cervesa Marina va celebrar la inauguració oficial de les seves instal·lacions situades al barri de Mas Florit, després que les va posar en marxa fa un temps. Durant el matí es va fer la inauguració més oficial i a la tarda es va celebrar una jornada de portes obertes on tothom qui va tenir curiositat per conèixer les interioritats d’aquesta empresa blanenca va poder fer-ho durant unes hores.


Fotografies: Quim Llorens
Així, al llarg del matí van assistir-hi l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, així com el director del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos, entre d’altres autoritats.

Exportadors de cervesa a Estats Units i Nova Zelanda

Inicialment l’empresa la van crear l’any 2010 els germans Kevin i Pep Andreu McCarthy, sota el nom de Brewers Brothers S.L., i l’any 2012 es va ampliar amb la incorporació Gregorio González. Actualment produeix cinc varietats fixes de cervesa artesana de manera estable: Pale Ale, Mas Cremat, Summer Ale, Devil’s Ipa i Vinya Hop. A banda d’aquestes cinc referències, també elabora productes especials i col·laboracions puntualment , com per exemple la Black Cat Rye PA, o la Pacific Lager.


A les noves instal·lacions que s’han posat en marxa a Mas Florit fabriquen 1.400 litres per setmana, i aviat podran ampliar encara més la producció quan entri en funcionament un sisè fermentador. A finals de l’any passat s’havia arribat als 12.000 litres anuals i ara, en només tres mesos, s’ha pogut quadruplicar la producció, amb l’objectiu que es pugui arribar als 50.000 litres/any.

Pel que fa al mercat on arriben els seus productes, a banda de Catalunya i l’estat espanyol, actualment ja s’exporta a Estats Units i Nova Zelanda, i aviat també s’enviarà Cervesa Marina a Itàlia i Gran Bretanya. Des que va començar el seu camí, han estat eminentment autodidactes, seguint el mètode d’anar provant i millorant el producte de manera que, fins que no els agradava el producte a ells, no el treien al mercat.

Impulsors del Festival de Cervesa Artesana de Blanes, Birrasana

D’ençà que van iniciar l’aventura de produir cervesa artesana, des de l’empresa familiar s’ha seguit una fita amb la qual han demostrat ser prou fidels: gaudir amb la feina que fan i compartir amb tothom qui vulgui aquesta filosofia de vida. Potser per aquest mateix motiu aviat es van proposar compartir l’experiència amb el major nombre de gent possible, d’una manera lúdica i entretinguda.

Així va ser com va sorgir la idea d’organitzar el Festival de Cervesa Artesana de Blanes, el Birrasana. En la seva primera edició de l’any 2011 va fer-se només durant un dissabte, però aviat l’èxit de l’experiència va fer necessari ampliar-la durant tot un cap de setmana, doblant el nombre de participants l’any 2012, amb 35 cervesers d’arreu de l’estat espanyol i l’estranger.


L’any passat, quan es va celebrar el III Birrasana, l’experiència va moure de nou un gran nombre de visitants, atrets per la possibilitat de poder degustar les més de 200 varietats de cervesa que hi havia. El principal objectiu del festival sempre ha estat donar a conèixer i promoure de la mà dels mateixos productors la cultura de la cerves artesana.

Aquest 2014, la quarta edició de l’experiència està previst que tingui lloc el cap de setmana del 21 i 22 de juny, els primers dies del pont que propiciarà enguany la celebració de la festa de Sant Joan. Com és habitual, Birrasana no tan sols oferirà l’oportunitat de poder degustar diferents tipus de cervesa, sinó que també hi haurà tallers, xerrades i presentacions.
Data de realització: 05/05/2014 | Data de la darrera actualització: 05/05/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300