Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Oncolliga Girona ha obert seu a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2014 07:08:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Oncolliga Girona ha obert seu a Blanes

Coincidint amb la seva presentació a Blanes, la delegació ha organitzat una Marxa Solidària el diumenge 18 de maig, oberta a la participació de tothom

La Fundació Oncolliga Girona ha posat en marxa aquest mes de maig una delegació a Blanes i, per donar-ho a conèixer, va organitzar una presentació que va comptar amb dos escenaris principals. Un d’ells va ser Casa Saladrigas, on es va allotjar un acte que va omplir de públic la sala de la segona planta d’aquest emblemàtic edifici.

L’acte va comptar amb diverses intervencions, entre elles la de la presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, qui va explicar que el què diferencia aquesta entitat respecte d’altres similars és que el seu àmbit d’actuació és estrictament gironí i, a més, va néixer fa 20 anys per ocupar un lloc que consideraven que mancava: atendre els pacients quan han de fer el pas de deixar l’hospital i tornar a casa.


La Fundació Oncolliga, lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer, té com a finalitat milorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer i ofereix diversos serveis que es financen principalment a través d’actes benèfics organitzats per les delegacions. Actualment ja hi ha 83 delegacions arreu de comarques gironines, ja que des de la Fundació Oncolliga es considera important tenir presència activa al territori per poder donar servei de manera més efectiva, ja que es pot ampliar el nombre de persones a qui es pot donar atenció.

Primera activitat a Blanes: Marxa Solidària Oncolliga’t en marxa

La representant a Blanes d’Oncolliga és Imma Bellatriu, qui recorda que tot i que no hagi estat fins ara que s’ha constituït formalment la delegació, ja s’hi donaven serveis com ara fisioteràpia, drenatge limfàtic, gimnàstica o el grup de suport psicològic. La delegació blanenca de la Fundació Oncolliga es recolza inicialment en 15 voluntaris i voluntàries i es pot dir que ha començat trepitjant fort.

Mai millor dit, perquè ja ha organitzat la seva primera activitat benèfica tot just de cara al proper diumenge 18 de maig. Es tracta d’una Marxa Solidària que, sota el nom Oncolliga’t en marxa !, proposa fer un recorregut a peu pla sortint des del Passeig de Mar fins els terrenys del Pla de S’Abanell d’anada i tornada. La sortida es farà a les 10 del matí, i el recorregut és apta perquè hi participi tota la família i gent de totes les condicions físiques.

Presentació del llibre El silenci dels nens

L’eix central de l’acte va ser la presentació del llibre titulat El silenci dels nens, a càrrec de la seva autora, la psico-oncòloga Sònia Fuentes, que coneix de primera mà què significa afrontar un càncer perquè en va patir un de mama. La psico-oncòloga recomana que quan s’hagi de parlar d’aquesta malaltia amb un nen es faci sense escarafalls i, sobretot, tenint molt present el seu grau de maduresa.


La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, es va encarregar de fer la cloenda de l’acte. Ho va fer, a banda de donar la benvinguda al municipi d’aquesta nova entitat, parlant de la seva pròpia experiència amb la malaltia, després d’haver superat un càncer de mama.

Activitats a l’aire lliure

L’altre escenari que va completar la presentació estava situat a peu de carrer, i es va allargar de 4 a 8 del vespre amb diverses activitats que estaven principalment adreçades a la família i la canalla. Així a l’espai del Passeig de Mar situat davant del Banc dels Músics es van instal·lar diversos models d’inflables que van estar prou concorreguts al llarg de tota la vetllada pels nens i nenes.


També es van explicar contes per a la canalla a càrrec de nois i noies, es va vendre material de la Fundació Oncolliga Girona, i es va fer una xocolatada. Una altra possibilitat era aprofitar la ocasió per inscriure’s per participar a la Marxa Solidària del proper 18 de maig, mitjançant un donatiu de 5 euros. Les inscripcions es podran continuar fent el mateix dia de la marxa, diumenge vinent, a partir de 2/4 de 9 del matí, a la carpa de sortida que estarà instal·lada al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample.

Es pot seguir l’activitat de la delegació a Blanes a través del facebook Oncolliga Blanes, o bé contactant a través de correu electrònic: oncolligablanes@gmail.com

Data de realització: 05/13/2014 | Data de la darrera actualització: 05/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300