Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença l’enderroc dels camps de futbol d’Els Pins


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/19/2014 11:35:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitComença l’enderroc dels camps de futbol d’Els Pins

L’espai s’adequarà perquè allotgi diverses activitats: la primera d’elles serà la Fira d’Atraccions. La temporada vinent els partits es faran al nou camp de la Ciutat Esportiva

Avui al matí han començat les primeres tasques d’enderroc dels camps de futbol d’Els Pins, que n’inclou un de gespa artificial i un altre de terra. Posteriorment, la zona s’adequarà perquè esdevingui un espai polivalent que pugui enquibir altres usos d’interès general i públic. L’activitat més immediata serà la fira d’atraccions de la Festa Major d’aquest 2014 i, més endavant, està previst que s’hi instal·li un circ.


Els darrers anys la fira havia estat allotjada a l’esplanada de davant l’Estació d’Autobusos, entre el Passeig de Catalunya i l’Avinguda d’Europa. Donat que enguany no era possible instal·lar-la en aquest indret a causa que s’està construint un nou supermercat en una part de la superfície que ocupava, l’Ajuntament de Blanes va decidir ubicar-la dins l’àmbit que comprenen els camps de futbol.

Durant més de cent anys, aquests camps de futbol els ha estat utilitzant el Club Deportiu Blanes. L’entitat esportiva –que l’any passat va complir els 100 anys- encara no abandonarà definitivament l’equipament esportiu d’Els Pins i continuarà utilitzant el camp de gespa, ja que encara no ha finalitzat la lliga regular.


Com que els primers treballs d’enderroc començaran pel camp de terra, ja s’ha programat que es puguin compaginar aquestes feines amb els darrers entrenaments i els partits que encara s’han de jugar. El CD Blanes té previst marxar de manera definitiva d’aquest equipament esportiu el 2 de juny.

L’activitat esportiva que es feia fins ara als camps de futbol d’Els Pins es traslladarà de cara a la propera tardor al nou camp de futbol que es construirà a la Ciutat Esportiva Blanes. L’objectiu, doncs, és que en la propera temporada esportiva el Club Deportiu Blanes ja s’allotgi en el nou equipament de Mas Cuní.

Termini d’execució d’un mes i mig

Les feines d’enderrocar els murs de tancament dels camps de futbol han estat adjudicades a l’empresa Acsa, Obras e Infraestructuras S.A. El preu de licitació va ser de 52.529’43 € i s’ha adjudicat per 30.847’71 €, que serà finalment el cost que significaran aquests treballs.


Al produir-se aquesta baixa, la resta de treballs que s’han de fer per adequar l’espai han pogut incloure diverses millores. D’aquesta manera, després d’ajustar i revisar les tasques previstes, els treballs es van licitar per 52.451’51 € i es van adjudicar a Obras y Pavimentos Brossa, S.A. per 39.655’21 €.

Hi ha una tercera actuació puntual, que compta amb un cost considerablement més baix. Es tracta d’instal·lar unes proteccions a la part inferior de les quatre torres de llum de grans dimensions que hi ha als camps de futbol fins a cobrir uns dos metres d’alçada. S’encarregarà de fer-ho Construcciones Metálicas Moles S.L., i significarà un cost de 2.178 €.


La previsió d’execució de tots aquests treballs és que estiguin enllestits entre finals de juny i principis de juliol. Les feines d’enderroc ocuparan unes tres setmanes, mentre que la resta necessitaran que s’hi inverteixi una mica més de temps. Amb tot, també es preveu que les darreres tasques d’enderroc puguin simultanejar-se amb les primeres d’adequació, de manera que es podrà complir el timming previst.

Treballs d’enderroc i adequació perquè esdevingui un espai polivalent

L’Oficina de Projectes Urbans del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat d’elaborar la documentació necessària perquè es duguin a terme els treballs que faran esdevenir la zona dels camps de futbol en un espai polivalent per a diferents usos. Els treballs comprenen l’enderroc total o parcial de gran part del tancament perimetral que hi ha, l’adequació d’accessos i l’eliminació d’alguns desnivells per donar continuïtat i integrar els espais que hi ha actualment.

Entre les actuacions que s’han de dur a terme, s’inclouen la obertura de dos accessos de 10 metres d’amplada cadascun a la zona perimetral que dóna al costat del Passeig de Catalunya, on hi ha el camp de gespa artificial. Les obertures permetran accedir a la zona des del camí paral·lel que hi ha al passeig, que enllaça amb les zones de La Plantera i el Racó d’en Portas.


Pel que fa al perímetre que dóna a les zones d’aparcament i a l’Avinguda Gaudí, s’enderrocaran parcialment els murs que delimiten el camp de terra. D’aquesta manera, es deixaran unes tres filades de bloc per delimitar l’espai d’aparcament respecte el camp de terra.

En aquesta zona s’enderrocarà la construcció que fins ara es destinava a la venda d’entrades i també es demolirà tant el mur d’obra ceràmica que dóna al camí com la tanca existent en l’accés principal. Igualment, es desmuntaran totes les portes d’accés al recinte i s’enderrocarà el tram de mur que dóna al carrer Lluís Companys.

Dins del recinte, quedarà dempeus la graderia així com els serveis adjacents, entre ells els lavabos. Per contra, s’enderrocaran l’escala que hi ha per accedir a la grada del camp de terra, així com les escales d’obra per accedir a les grades principals del camp de gespa, així com el muret que delimita i separa els dos camps.


Després que s’hagin fet tots aquests enderrocs, les feines d’adequació tindran com a principal objectiu que la connexió entre els dos camps de futbol estigui neta d’obstacles i aconseguir mitjançant l’anivellament del sòl i la construcció de rampes, que hi hagi una continuïtat entre les dues zones.



Data de realització: 05/19/2014 | Data de la darrera actualització: 05/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300