Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat la XXXV Roda d’Esbarts Catalònia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2014 10:34:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraBlanes ha celebrat la XXXV Roda d’Esbarts Catalònia

Un centenar de dansaires de Blanes, Gualba i Marnesa van participar a la trobada que es va allotjar dissabte a la tarda a la Plaça dels Dies Feiners

Dissabte passat a la tarda la Plaça dels Dies Feiners va allotjar la XXXV Roda d’Esbarts Catalònia infantils i juvenils, que va aplegar en aquest indret de Blanes prop d’un centenar de dansaires que van oferir una mostra dels balls que llueixen als escenaris d’arreu del nostre país. Organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Roda d’Esbarts Catalònia, la vetllada va aplegar un total de 19 balls a càrrec de tres formacions.


Així, al llarg de la tarda van anar mostrant els diferents balls el Casal Cultural Dansaires Manresans de Manresa, l’Esbart Jove de Gualba i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes. El grup blanenc es va encarregar d’interpretar un total de 10 balls, entre ells La polca de Santa Maria de Palautordera, El galop de les Gitanes de Rubí, el Ball de Nyacres, el Ball de Pedretes de Mataró, el Ball del Calçó i les Danses de Vilanova i la Geltrú, que van cloure precisament l’espectacle.


Per la seva banda, l’esbart de Gualba va trencar el gel oferint el primer ball de la tarda amb El xotis del ball de gitanes del Vallès, així com els balls d’Els nans nous de Berga, El parado de Valldemosa o bé el Ball de cintes de les Preses, entre d’altres. També van ser molt lluïdes les danses del Casal Cultural Dansaires Manresans, que va incloure en el seu repertori peces com ara Faràndola provençal, El cadrilh de Les o bé la Rapsòdia Valenciana, i La Maria de les trenes “sardana”.


En motiu de la celebració de la XXXV Roda d’Esbarts Catalònia l’Esbart Joaquim Ruyra va aprofitar la ocasió per donar a conèixer l’obertura d’inscripcions que començarà l’1 de setembre per participar a la seva escola de dansa. S’hi poden apuntar nens i nenes des dels 3 anys d’edat, i per a més informació es pot enviar un correu a la següent adreça: escola@esbartjoaquimruyra.catData de realització: 05/20/2014 | Data de la darrera actualització: 05/20/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300