Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada de les Eleccions Europees a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2014 09:08:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada de les Eleccions Europees a Blanes

Els resultats obtinguts a Blanes estan en sintonia amb els registrats arreu de Catalunya, amb una participació del 44’68% que també ha augmentat respecte al 2009

La Jornada de les Eleccions Europees es va viure ahir diumenge amb total i absoluta normalitat a Blanes, i no es va produir cap fet remarcable. A les nou del matí totes les seus electorals van obrir portes perquè els votants poguessin començar a exercir el seu dret. Ho van fer totes a excepció del Col·legi Electoral de Ca la Guidó, on es va haver d’esperar uns minuts més a causa que faltaven les paperetes d’una de les candidatures, la d’ERC-NECat-EPDD.


Al llarg de la jornada van ser nombroses les persones que es van poder veure movent-se per Blanes per anar a votar, començant a desfer la creença que potser el fantasma de l’absentisme es podria superar aquesta vegada. De fet, un cop s’han pogut conèixer els resultats definitius, cal dir que la participació en aquestes eleccions europees ha pujat respecte les anteriors del 2009. D’aquesta manera, ahir diumenge van votar un 44’68% dels electors, mentre que al 2009 ho van fer un 35’23%.


A Blanes hi havia un total de 34 meses electorals repartides en un total de 19 locals arreu del municipi. D’aquestes seus, n’hi havia una que era novetat respecte anteriors comicis. Es tractava del Col·legi Electoral del barri de Mont-Ferrant, que fins ara estava situat al local social de l’Associació de Veïns i que a partir d’ara, gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales, ha passat a ubicar-se en el seu local, situat just davant de l’anterior local, a l’altre costat del carrer.


Respecte els resultats obtinguts, a grans trets es pot dir que han estat en sintonia amb els què s’han registrat a Catalunya. D’aquesta manera, ERC-NECat-EPDD ha estat la força més votada a Blanes, amb un 20’25% del total de vots, seguida per CiU amb un 17’71% i el PSC-PSOE amb el 17’48%. En quarta posició se situa la coalició d’ICV-EUiA amb el 12’02%, al cinquè lloc el PP amb el 9’88, a la sisena plaça Ciutadans amb el 7’44% i a la setena posició PODEMOS, que ha obtingut un 5’59% dels vots, seguida per UPyD amb l’1’53% i PACMA amb l’1’37%.


Aquests resultats contrasten força amb els que es van obtenir a Blanes fa 5 anys, quan la força més votada va ser el PSC-PSOE amb un 43’5%, seguida per CiU amb el 20’4%, el PP un 16’54%, ERC un 6’9% i en cinquena posició ICV-EUiA amb el 5’75%.Data de realització: 05/26/2014 | Data de la darrera actualització: 05/26/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300