Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Art, Política i Vida Quotidiana a l’exposició “Entre Suècia i Blanes”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/02/2014 06:42:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Art, Política i Vida Quotidiana a l’exposició “Entre Suècia i Blanes”

La mostra s’allotjarà fins el proper 15 de juny a la Sala García-Tornel i el seu autor és el pintor suec Staffan Johansson, lligat a Blanes des de fa més de 20 anys

D’alguna cosa se’n pot estar ben segur de bell antuvi qui vulgui visitar la mostra pictòrica que aquests dies està allotjada a la sala municipal García-Tornel, al cèntric carrer Ample de Blanes: els temes dels quadres que s’hi recullen surten del què acostuma a ser més convencional i no el deixaran gens ni mica indiferent. Sota el traçat volgudament bucòlic dels seus treballs, l’autor barreja temes tan de costumari com pot ser una escena en una platja –que podria ser qualsevol de les de Blanes- fins a una ferotge crítica política amagada darrera el perfil del Jardí Botànic Marimurtra.


Tot això i molt més ens proposa l’exposició que es presenta sota el títol Entre Suècia i Blanes. L’explicació per aquest enunciat l’hem de trobar en què el seu autor és l’artista suec Staffan Johansson, que va viatjar per primera vegada a aquest municipi de la Costa Brava l’any 1992 perquè li ho va recomanar un familiar. Ara, el seu vincle amb Blanes s’ha refermat encara més, des d’aquest mateix àmbit familiar, ja que aquí ha conegut a la que des de fa cinc anys és la seva parella, l’Arantxa.


Staffan Johansson és un dels pintors considerats com dels més aguts de la regió 7-Häradsregionen de Suècia, és a dir: Els Set Comtats, i el què més el caracteritza són les seves traçades i un sentit del color envejables. També cal dir que li agrada explicar històries en constant evolució, cada vegada que fa una exposició.


Entre les històries que podem veure recollides a la seva exposició, hi ha des de bocins de la seva pròpia vida personal i quotidiana fins a temes d’actualitat, com la situació de vertigen viscuda a Grècia per la crisi econòmica, passant per l’Acord del Mar Caspi que l’artista situa paradoxalment en terres blanenques. Això és perquè, tal i com explica, la seva intenció no és fer només realisme, sinó crítica i sàtira política.En aquest darrer àmbit, un dels treballs que criden més l’atenció és una reproducció contemporània d’un quadre de Velázquez, La rendició de Breda, conegut també com El quadre de les llances. Staffan Johansson contemporanitza aquella situació i ho situa en un recent escenari grec, amb un policia com a substitut dels antics soldats i unes reixes simbolitzant aquelles llances.


Si li preguntes a l’autor el perquè d’aquesta barreja de temes aparentment anàrquica, somriu i diu senzillament que l’interessen els éssers humans i tot el què fan. L’exposició Entre Suècia i Blanes es podrà visitar a la Sala García-Tornel del carrer Ample fins el 15 de juny en el següent horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 14 i de 16 a 20 h.


Data de realització: 06/02/2014 | Data de la darrera actualització: 06/02/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300