Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 8è Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré amplia la franja d’edat per a promoure la participació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2014 01:15:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bollere2013El 8è Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré amplia la franja d’edat per a promoure la participació

Es premiaran tres noves categories dels 15 als 29 anys com fins ara, i s’ha incorporat una nou apartat dels 12 als 14 anys. Els relats podran presentar-se de l’1 al 13 d’octubre

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de les Regidories de la Biblioteca i Recursos Informàtics, ha convocat la vuitena edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré, que ha incorporat diverses novetats. La més destacada és que s’ha fet un nou repartiment de les franges d’edat que fins ara hi podien concórrer, dels 15 als 29 anys, i ha creat una nova categoria fora de concurs per a nois i noies de 12 a 14 anys.


Tot plegat, amb l’objectiu de motivar la participació d’un major nombre de relats, seguint amb la fita que va menar la creació d’aquest certamen: fomentar la creació literària entre els joves, així com promoure els valors culturals de la literatura. Des que es va posar en marxa, el concurs de relats breus Bolleré ha estat ben rebut entre la població jove amb vocació literària, que l’ha vist com una oportunitat per donar a conèixer els seus escrits, al estar vinculat a l’edició d’un llibre amb els relats finalistes i guanyadors.

D’aquesta manera, enguany la convocatòria ha passat de les dues categories que hi havia fins ara (de 15 a 20 anys i de 21 a 29 anys) a tenir-ne tres: la categoria A és per a nois i noies de 15 a 18 anys; la categoria B per a joves de 19 a 25 anys i la categoria C per a concursants que tinguin de 26 a 29 anys. Les bases del concurs estableixen que durant el període de presentació dels treballs han de comptar amb aquestes edats.

Nova categoria fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys

La nova categoria fora de concurs que s’ha creat coincidint amb aquesta vuitena edició és per a joves de 12 a 14 anys, i hi haurà un únic premi: un lot de llibres a triar pel guanyador o guanyadora, valorat en 50 €. Per la seva banda, en cadascuna de les tres categories a concurs s’escollirà un relat guanyador i un altre de finalista, que es premiaran amb els mateixos imports en metàl·lic. El premi per a l’autor o autora del relat guanyador és de 200 €, mentre que el/la finalista rebrà 100 €.


Una altra de les novetats d’aquesta vuitena edició és que el concurs retorna als seus orígens, en el sentit que els treballs podran ser escrits en català o en castellà de manera indistinta. Aquests darrers anys, la única llengua en què podien ser presentats els relats era el català, però s’ha decidit que puguin ser en els dos idiomes per adaptar-se a l’actual realitat juvenil, donat l’alt índex d’immigració que hi ha en aquest municipi.

Els nois i noies que vulguin participar al concurs podran presentar els treballs de l’1 al 13 d’octubre de 2014, al Registre General de l’Ajuntament de Blanes. La temàtica dels treballs és lliure, i han de tenir una extensió mínima de 3 fulls i una màxima de 6 fulls.

Els relats guanyadors i finalistes seran escollits per un jurat format per vuit persones i encapçalat pels regidors de Joventut i Educació, Xavier Marcos i Susana Ramajo, respectivament. Tots els treballs s’editaran en format PDF i es publicaran a través de la web de l’Ajuntament de Blanes perquè siguin d’accés universal.

El veredicte públic i el lliurament de premis es farà el dia 12 de desembre de 2014 a les set del vespre, al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu. Les bases del concurs es poden consultar al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu (Avinguda de l’Estació 70, nau 4) al web www.blanes.cat, així com al Telèfon 972 379 329.

Evolució del Concurs Bolleré i guanyadors de la setena edició

El concurs deu el seu nom al paper de fumar que utilitzava la Generació del 27, que es va caracteritzar per la joventut dels seus membres, perquè representava un corrent literari amb voluntat de canvi i per ser defensora de la llibertat. Per aquest motiu, es va escollir el nom de Bolleré com a homenatge a la joventut i per promoure la creació artística.


L’any de la creació del concurs (2006) només va haver una única categoria premiada i podien presentar-s’hi treballs escrits en català i castellà. Va ser a la segona edició quan es van estructurar dues categories, premiades amb el mateix format que fins ara, mentre que a la tercera edició el concurs va passar a admetre treballs escrits únicament en català. Pel que fa a la participació que hi ha hagut durant les set anteriors edicions, el nombre s’ha mantingut, amb un lleuger augment, de 19 a 26 relats.

En l’anterior edició, el jurat qualificador va decidir atorgar una menció especial sense dotació econòmica, a banda dels relats guanyadors i finalistes Els noms dels autors i treballs guardonats van ser els següents:

7è Concurs Bolleré
Categoria “A”
de 15 a 20 anys
Categoria “B”
de 21 a 29 anys
Relat GuanyadorDespertar,
de Natàlia Díez
20 anys (Malgrat de Mar)
Les xarxes del capvespre,
de Cristina Fernández
28 anys (Blanes)
Relat FinalistaPermutació Variable,
de Martí Casal
15 anys (Barcelona)
Mosleh,
de Maria Joancomartí
28 anys (Lloret de Mar)
Menció EspecialUn aniversari especial,
de Clara Izquierdo
17 anys (Premià de Mar)Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300