Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Seguretat i Civisme amb guies holandesos a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2014 03:20:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia+MossosSeguretat i Civisme amb guies holandesos a Blanes

Aquest matí s’ha fet una xerrada a càrrec de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra amb touroperadors holandesos amb l’objectiu de conciliar l’oci nocturn i el descans dels veïns

Aquest és el segon any consecutiu en què s’organitzen aquestes xerrades informatives, adreçades als joves touroperadors holandesos que s’encarreguen de fer de guies pels compatriotes que venen a Blanes a passar-hi uns dies de vacances. L’objectiu continua sent el mateix: aconseguir conciliar l’oci nocturn que volen gaudir els joves amb el descans dels veïns.


D’aquesta manera, les previsions són que la informació arribarà als 18.000 joves que, segons càlculs estimatius, vindran aquest estiu a Blanes durant l’estiu. La xerrada s’ha fet en un dels locals que es troba situat al barri dels Pins, al cor de la zona turística del municipi. Aquí és on molts veïns que hi resideixen necessiten que se’ls respecti el son quan conviuen amb visitants que han vingut a Blanes per passar-hi uns dies d’esbarjo.

Consells de Seguretat Ciutadana

La xerrada ha comptat amb dues parts. La primera ha anat a càrrec dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de la Selva Litoral, que té la comissaria amb seu a Blanes. El sergent de Seguretat Ciutadana dels Mossos, Santi Serra, ha informat als assistents sobre les mesures de seguretat bàsiques que han de tenir en compte per poder passar aquests dies d’esbarjo sense complicacions i gaudint dels atractius que els ofereix la població.


L’explicació ha anat acompanyada d’un power-point en holandès on també s’incloïen imatges extretes de càmeres de seguretat en establiments hotelers amb exemples de situacions reals. Es tractava que els touroperadors que han assistit a la trobada, tinguessin clars els principals consells que han de trametre als joves que durant aquests mesos vindran a Blanes.

Consells com ara que cal estar atents en determinades situacions, com per exemple quan es fa el chek-in i chek-out als establiments d’allotjament. És llavors quan els delinqüents s’enuen les maletes o la bossa de mà aprofitant que la víctima està tramitant l’entrada o sortida amb la recepció. També se’ls ha donat consells pràctics per no acabar sent una víctima potencial d’un furt o un robatori al carrer o en altres indrets aparentment més innocents com pot ser la platja, un lloc on tampoc no es pot abaixar la guàrdia.


Per últim, el sergent de Seguretat Ciutadana de l’ABP de Blanes ha advertit als touroperadors sobre les diferències legislatives que hi ha respecte Holanda pel què fa al consum d’alcohol i drogues. Sobre aquest darrer tema, els ha recordat que si els agents policials els troben a sobre petites quantitats o bé en consumeixen, la sanció administrativa que hauran de satisfer és de 300 €.

Ordenança de Civisme i Convivència

La segona part de la xerrada ha anat a càrrec del sots-inspector en cap i el sergent de Seguretat Ciutadana de la Policia Local de Blanes, Manel Martínez i Rafael Ruiz respectivament. Tots dos han fet un repàs a la legislació municipal vigent respecte dos temes claus: el civisme i la convivència ciutadana.


Respecte aquesta qüestió, s’ha informat als assistents que les infraccions contra l’ordenança de convivència i civisme preveuen sancions que poden anar des dels 120 € fins als 750 € les més greus o bé quan hi ha reincidència. Amb tot, els representants de la Policia Local de Blanes també han remarcat que, sortosament, els holandesos solen ser molt més tractables i raonables que no pas els visitants d’altres nacionalitats, que poden arribar a ser més conflictius.

La darrera part de la xerrada a càrrec dels dos comandaments policials s’ha tancat recordant als assistents que els coneguts Disco-Tours estan prohibits, així com el què es coneix com Botellón. Això és perquè, tal i com se’ls ha recordat, està prohibit el consum d’alcohol a la via pública.


A banda de la intervenció dels ponents de la xerrada, a la trobada d’avui al matí han assistit Joaquim Boadas i Francisco Sánchez, president i delegat a Blanes de Fecasarm (Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals); la presidenta de l’Associació de Veïns d’aquest barri, Rosa Riba; i en representació de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Llitoral, Francesc Cardús i Josep Marco, inspector en cap i sotsinspector respectivament.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/04/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300