Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la XXII Romeria amb Misa Rociera de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2014 08:57:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesÈxit de la XXII Romeria amb Misa Rociera de Blanes

Organitzada per la Casa de Andalucía de Blanes, enguany l’esdeveniment ha tornat a atraure un gran nombre de participants al Santuari del Vilar

Una vegada més, l’esplanada del Santuari del Vilar es va omplir diumenge passat de gom a gom per participar a la Romeria que, per 22è any consecutiu, ha organitzat la Casa de Andalucía de Blanes. A diferència de l’any passat, aquest 2014 l’esdeveniment no ha tornat a ser provincial, si bé l’entitat blanenca espera que de cara al 2015 sigui possible recuperar aquesta projecció.

Segons explica el president de la Casa de Andalucía de Blanes, Juan Antonio Ortiz, enguany no ha estat possible perquè la Coordinadora d’Entitats Culturals Andaluses de Girona està immersa en canvis electorals de junta que impossibilitava que la positiva experiència es tornés a repetir. Amb tot, des de l’entitat blanenca es confia plenament que de cara a l’any vinent la Romería de Blanes sí que torni a ser provincial.


Qui veu de bon ull aquesta possibilitat és l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que considera que d’aquesta manera l’esdeveniment que cada any ja atrau gran quantitat de participants, serà un altre mitjà per promocionar el municipi. I és que l’indret on s’acull l’esdeveniment, l’ampla esplanada del voltant de l’ermita del Vilar, possibilita que pugui acostar-s’hi gran quantitat de persones que disposen d’un marc envejable i molt adequat per fer aquesta celebració.

Activitats durant tota la jornada

La celebració de la Romeria va comptar un any més amb tots els ingredients que mai no falten, com ara la sortida amb els carretons, els cavalls i els romeros que van recórrer a peu el camí fins El Vilar; la degustació del típic potaje rociero; o bé les actuacions que es van fer al llarg de la tarda, a càrrec de diverses entitats convidades.

Les actuacions van comptar amb la participació del Cor Bahía de Blanes de la Casa de Andalucía; el Grup de Ball de Carmen Cotano; el Cor Rociero Duende del Camino; el Grup de Ball de la Casa de Andalucía de Blanes; el grup Con Otro Aire; el Grup de Ball Tacones Flamencos i el grup Los de la Tribu.


Això va ser al llarg de tota la tarda, perquè l’atractiu central del matí va ser la missa rociera oficiada per Mossèn Guerrero. Un any més, es va comptar amb els cants de la coral de la Casa de Andalucía, el Coro Bahía de Blanes. La seva intervenció va ser especialment emotiva al terme de la celebració, quan van entonar la coneguda Salve Rociera.

Justament la veneració a la verge del Rocío és la que tanca la celebració de la missa, a través d’una ofrena floral que va posar punt i final a l’ofici religiós. Després d’haver organitzat la XXII Romería, la Casa de Andalucía ja ha començat a treballar en la que serà la seva propera activitat: les actuacions i la caseta que tindran en marxa coincidint amb la Festa Major de finals de juliol.

Data de realització: 06/04/2014 | Data de la darrera actualització: 06/04/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300