Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 3a edició de Blanes 12 millora els resultats de l’any passat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/09/2014 05:37:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes12BLa 3a edició de Blanes 12 millora els resultats de l’any passat

Durant tot el cap de setmana els carrers de la vila han registrat centenars de visitants i més de 50 activitats, destacant el concert de dissabte a la nit amb més de 4.500 persones

La tercera edició de Blanes 12 ha millorat considerablement els resultats de l’any passat després que durant els darrers dies ha registrat una notable afluència de visitants que han pogut participar en més de 50 activitats gratuïtes. Així ho valorava ahir al vespre la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, qui també va explicar que enguany ha estat, amb diferència, l’edició en què hi ha hagut una major participació.


L’ambient que hi ha hagut durant tot el cap de setmana era comparable als dies de Festa Major que aviat es celebrarà a Blanes. De fet, aquest és l’esperit que vol transmetre aquesta acció promocional, que va arrencar divendres amb la shopping night.

Sorteig de dues superpaneres

L’endemà dissabte les opcions del Blanes 12 eren nombroses. Una d’elles tenia com a punt d’interès el Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre. Durant dos dies, divendres i dissabte, es van situar dues urnes al mercat per recollir els tiquets de compra dels clients que servien per entrar al sorteig de dues superpaneres.


Totes les parades d’aquest mercat, una trentena, van contribuir amb una selecció dels productes més representatius de cadascuna d’elles. Les dues guanyadores del sorteig van ser per un costat la Mary, que va comprar a la parada de Verdures Joan Cuní, i per l’altra la Tomassa, amb un tiquet de Verdures Marcial.

Poc després que s’havia fet el sorteig, ja es presentava una de les dues guanyadores, que encara no s’acabava de creure que li hagués tocat el premi. Per recollir-lo, es va adreçar allí on estaven exposades les dues paneres, a l’Estanc Pla, on hi havia ous, plàtans, cacauets, plantes, vi, verdures i un llarg etcètera.

Segons els responsables del mercat, cada panera estava valorada en uns 100 euros i era una representació del bo i millor que es pot trobar al Mercat de Fruites i Verdures. Entre divendres i dissabte es van recollir uns 7.500 tiquets de compra que van entrar al sorteig.

Activitats per a la canalla, Balls i Esport a l’aire lliure

Al llarg de tot el cap de setmana, una de les opcions que tenia la canalla acompanyada dels seus familiars, era participar en les activitats que organitzava Kids & Us. A banda de les sessions d’StoryTime -contes explicats en anglès-, també es van fer tres tallers de cuina infantils que duien per nom Little Chef. Allotjats a la sala d’assaig del Teatre, els tallers de cuina no tan sols ensenyaven a la canalla a fer diversos àpats senzills de preparar, també els alliçonava en el menjar sà com a base educativa.

El mètode de kids & us consisteix en què els nens i nenes aprenguin l’anglès a través d’una exposició continuada a l’idioma, el treball d’experiències personals i aprofitant la necessitat de comunicar-se que tenen els infants. Per aquest motiu, totes les explicacions es fan en anglès, amb immersió lingüística total, amb grups reduïts i classes dinàmiques, actives i engrescadores.

El què tampoc ha faltat durant tot el cap de setmana són les master-class que s’han estat fent al Passeig de Mar, al Banc dels Músics. Els monitors i monitores de 9 Issui s’han encarregat de fer un ample i mogut tasteig de les modalitats que s’hi poden practicar a través de diverses sessions on hi participaven gent de totes les edats, des d’infants fins a gent gran.


Són sessions a cavall entre el ball, la música i l’esport, que posa a prova la resistència física de qualsevol, per molt preparat que estigui. Així, es van fer diverses modalitats, començant pel Body Combat i seguint per una sempre exòtica sessió de balls d’aquells per poder sortir en una pel·lícula de factoria Bollywood, així com altres especialitats més conegudes com la salsa o el zumba.

Cercavila infantil i concerts per a totes les edats

La tarda del dissabte la canalla va tornar a ser la protagonista a través de l’espectacle itinerant de carrer que duia per nom Somnis d’Alícia. Els membres de la companyia de Teatre Nu es van encarregar de donar vida a una gegantina Alícia que anava muntada en un enginy que simulava que anava tirat per un conillet.

Prenent aquests elements principals del conegut conte de Lewis Carroll, al mateix temps que es feia el recorregut que transcorria pel centre de la vila, s’anava construint un conte dinàmic on la canalla eren els principals motors del seu contingut. D’aquesta manera, interactuant amb els joves espectadors, la cercavila va anar explicant diverses històries tot fent un recorregut que va finalitzar al Carrer Muralla, on el somni es va acabar després de gairebé una hora de recorregut.

L’escenari del carrer Muralla on havia conclòs el somni d’Alícia va ser on va començar tot seguit una altra proposta del Blanes 12. En aquest cas es tractava del doble concert que van oferir els joves del Casal Morralla, Espai Creatiu. Primer va actuar la cantautora Raquel, que recitava els seus textos amb reflexions sobre diversos temes acompanyada de la música d’una guitarra.


Després va ser el torn del grup “The Breads”, que ofereixen peces de reggae i rock alternatiu. De fet, el concert el van encetar amb una cançó que ja es pot considerar una declaració d’intencions, “Chow Chow”, de Los Mojinos Escocíos. El breu concert també va incloure peces d’aquelles que es pot considerar plenament de culte, com ara “Stairway to Heaven” de Led Zeppelin, “Rape Me”, de Nirvana o bé dos clàssics de Bob Marley, “No woman no cry” i “Jamming”.


El concert de la gent de Morralla Espai Creatiu es va completar amb la intervenció del duet “Fleyks”, a qui també hem pogut veure en d’altres esdeveniments a Blanes. En aquest cas, les dues joves van fer un repàs a diversos temes molt més pausats i carregats de sentiment, versions de conegudes cantants com ara Miley Cyrus o Beyoncé.

La nit de dissabte va marcar tot un punt d’inflexió en el recorregut de Blanes 12: més de 4.500 persones es van congregar al Passeig de Mar per participar al concert que tenia com a protagonistes els tres D.J. del “Tour dels 40 principals”, Adrià Ortega, Ernest Codina i Roger Carandell.


Fotografies: Quim Llorens
Es tracta d’un espectacular muntatge audiovisual amb una escenografia dotada amb la última tecnologia: 30 metres quadrats de mapping en tres dimensions, la millor música i, sobretot, animació, molta animació. La selecció musical en directe que es va oferir al concert va fer vibrar el gran nombre de públic que s’hi va aplegar pràcticament des que va començar la festa, quarts d’onze de la nit, fins que va finalitzar, a quarts de 2 de la matinada.


Relax naturista, castellers i tast de cava

L’endemà diumenge qui volia reposar de l’agitada nit de dissabte tenia l’oportunitat de fer-ho per segon dia consecutiu a la carpa que tenia instal·lada a tocar del monument a Joaquim Ruyra, al Passeig de la Mestrança, l’Associació Naturista Portal de Salut. Aquí s’hi ha fet reiki, reflexologia podal, ioga i massatges. El Portal de Salut Blanes també ofereix tractaments que poden alleugerir malalties cròniques com ara la fibromiàlgia. També es fa quiromassatge, shiatsu, drenatge limfàtic, meditació i diverses especialitats.

D’un vessant força diferent era una altra de les opcions que hi ha hagut durant tot el cap de setmana a Blanes 12. Ens estem referint als tallers d’iniciació al tast de cava que ha ofert el cava de Blanes Laviret.

Allotjats a la Casa del Poble, els tallers s’encetaven amb una xerrada sobre els secrets i característiques de la producció de cava en general, i la del Laviret en especial a través dels components que caracteritzen les dues varietats que actualment produeix: Laviret Brut i Laviret Brut Nature. Els tallers també han inclòs una iniciació en els aromes per reconèixer les característiques dels escumosos, així com un obligat tast.


El migdia d’ahir diumenge una de les activitats que va comptar amb més participació va ser el taller i exhibició castellera que es va allotjar a l’esplanada del port, a tocar de la llotja antiga. Els protagonistes van ser els membres de La Colla dels Maduixots, que provenen de l’Alt Maresme, però que tenen entre els seus membres diversos nois i noies de Blanes.

La colla està formada per 170 persones, i va oferir entre d’altres castells un 4 de 6 amb agulla, un 4 de 6 normal i dos pilars de 4 simultanis, que van posar punt i final a la vetllada. L’actuació castellera també va tenir el seu moment reivindicatiu, ja que aquest passat diumenge milers de castellers van internacionalitzar arreu del món el dret a decidir desplegant la pancarta “Catalonia wants to vote”, impulsat per Òmnium Cultural i l’ANC. D’aquesta manera, el cartell que ahir es va poder veure a París, Berlin, Londres o inclús a Austràlia, també es va desplegar a Blanes.

Concert del grup Ol’Green al Teatre

L’intensa activitat que ha generat l’organització de Blanes 12 va finalitzar ahir al vespre d’una manera vibrant i molt participativa. En aquest cas es tractava de la única activitat en què calia pagar entrada.

“Ol’Green”, el grup finalista del programa-concurs musical “Oh Happy Day” de TV3, va ser l’encarregat d’animar la vetllada que es va oferir al Teatre, farcit de públic de totes les edats. Els joves cantants d’Ol’Green van protagonitzar una actuació a base de música i bon humor, comptant sempre amb la complicitat del públic, com quan van demanar als homes que cantessin per un costat, i a les dones i els infants que ho fessin per una altra, en una mena d’amical batalla coral que va contribuir a què el concert fos encara més participatiu.

Al llarg de la vetllada, els d’Ol’Green van oferir clàssics de tots els temps, com ara “La Vie en Rose” o el què no havia de faltar tractant-se del què es tractava: “Oh Happy Day”, passant per èxits catalans com “Paraules d’Amor”, l’”Àguila Negra” o una molt vibrant versió de “Les meves exs”, dels Amics de les Arts.

També van haver moments per altres tipus de temes, com ara “I’m a Beliver” o un dels hits del moment, “Get Lucky”. També va haver temps de repassar cançons d’aquelles immortals, que ja són gairebé un himne, com el “Salve” que va fer popular la pel·lícula “Sister Act”, o bé l’emblemàtica cançó dels Beatles, “Let it Be”.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/26/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300