Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert Solidari per poder fer de cooperants a Gàmbia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2014 11:51:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concert Solidari per poder fer de cooperants a Gàmbia

Es farà al Morralla Espai Creatiu i l’organitza un grup de joves de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa per començar a recollir els 6.000 € que necessiten pel projecte

Un grup de tretze joves de Blanes -tres d’ells són els monitors i monitores que els acompanyaran- s’han proposat passar part de l’estiu de l’any vinent d’una manera força diferent al què sol ser habitual, no tan sols pels seus costums, sinó també al què acostumen a fer els nois i noies de la seva edat. Volen fer de cooperants, col·laborant en un projecte que està duent a terme a Gàmbia des de fa uns quants anys una ONG blanenca, l’associació per al desenvolupament agrícola de Kuwonku.


Els joves tenen entre 17 i 18 anys i són de l’agrupament escolta i guia Pinya de Rosa de Blanes, ja que precisament un dels objectius que mena aquest moviment és la vocació de servei i d’aportar l’esforç propi contribuint en projectes tant a Catalunya com a l’estranger. Si bé amb anterioritat des d’aquesta entitat ja s’ha col·laborat en projectes solidaris arreu d’Europa, aquesta serà la primera ocasió en què ho faran al continent africà, molt lluny del què els és habitual.

Precisament el què més els ha atret i els ha fe decidir a donar el pas de treballar com a cooperants ha estat poder fer-ho en un país de costums i tradicions tant diferents a les europees, com ha estat fins ara el seu cas. La idea és anar a Kuwonku l’any vinent, entre finals d’agost i principis de setembre, aprofitant les vacances escolars.

Un cop allí encara no saben exactament quines tasques se’ls farà dur a terme, si bé des de l’entitat que encapçalen els blanencs Pere Gual i Roser Bitlloch ja se’ls ha avançat algunes de les que podrien responsabilitzar-se. Es tracta de feines com ara monitoritzar tallers a l’escola, o bé ajudar en tasques del camp i en d’altres del dia a dia de l’entitat.

Tal i com explica Xavi Pascual, un dels monitors que acompanyarà el grup de joves, les feines que se’ls encarregaran no tenen una gran dificultat: “Són feines senzilles, que aquí ja han desenvolupat amb anterioritat i que allí ens han explicat que tenen per a ells un valor afegit. Volem ajudar-los, i a la vegada aprendre de primera mà, que hi ha realitats molt diferents a la nostra. Es tracta d’una oportunitat que els joves s’han agafat amb molta il·lusió, amb moltes ganes que pugui arribar-se a fer el projecte”.

Concert Solidari amb “Komplot” i “Lapao Sound System”

Per poder fer realitat el seu somni, necessiten recollir uns 6.000 €, una quantitat que estan convençuts que serà possible poder abastar durant l’any que encara els queda per marxar a Àfrica. El punt de partida serà un concert solidari que han organitzat amb la col·laboració de l’Àrea de Joventut de Ajuntament de Blanes, i que tindrà lloc el proper dissabte 14 de juny al Casal Jove Morralla, Espai Creatiu.


El concert compta amb dos plats forts: d’una banda el grup Komplot, i de l’altra els DJ’s Lapao Sound System. Si bé l’entrada serà gratuïta, hi haurà una barra amb begudes i productes a preus molt populars, i a més també s’acceptaran donacions a voluntat. La sessió començarà a dos quarts d’onze de la nit i està previst que s’allargui fins a les 2 de la matinada.

Format al juny de 2012, els Komplot són quatre amics de Blanes i Vidreres: Raül Perea (guitarra i cantant), Óscar Domínguez (guitarra, dolçainer i cantant), Imanol Fernández (bateria i veu) i Kike Rasal (baix i veu). Al principi van començar tocant versions, però aviat van iniciar el camí de la composició que els va dur l’any passat a ser un dels grups finalistes del Destaca’t. Ha estat així, amb composicions pròpies, quan han trobat un so propi per a les seves cançons en català i castellà, amb un estil que té tocs d’ska, rock i punk.


Fotografies: Quim Llorens
Per la seva banda, els DJs Lapao Sound System estan integrats pels també blanencs Ricard Coll i Oriol Roger. Tots dos garanteixen oferir una entretinguda sessió per acompanyar als noctàmbuls fins que s’acabi la festa. Els Komplot i els Lapao Sound System ja van compartir cartell l’any passat, en motiu del tret de sortida de la Festa dels Co-Patrons de Blanes.Altres mitjans per aconseguir reunir els 6.000 € que necessiten serà organitzar sopars per Associacions de Veïns que fan festes de barri, preparar berenars durant les tardes que es faci el CAU, o bé festes d’aniversaris particulars. Un altre recurs que també pensen tirar endavant és demanar subvencions, tan a nivell Europeu com a nivell intern del propi moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.
Data de realització: 06/11/2014 | Data de la darrera actualització: 06/11/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300